2019-08-23 18:14:20• hírek • Szatmár.ro

Arannyal tért haza mind a négy szatmári résztvevő a Csíkszeredai Sakkfesztiválról

Fotók forrása: Caissa.ro
Fotók forrása: Caissa.ro

Nyolc országból érkeztek sakkozók a Csíkszeredai Nemzetközi Sakkfesztiválra, amelyet immár 22. alkalommal szervezett meg a Caissa Sakk Klub. Szatmárnémetiből 4 sakkozó vett részt a versenyen, a 8 és 12 évesek kategóriájában, a Vointa és az Unio Sakk-klubok részéről (Muntean Ciprian valamint Páll Zoltán tanítványai), és mindannyian a dobogó legmagasabb fokáig jutottak a fesztivál valamelyik tornáján.

 

A klasszikus sakkversenyben Kovács Balázs az első, Kovács Ábel pedig a második helyet szerezte meg a 8 évesek kategóriájában. A rapid versenyben szintén szatmári sikerek születtek: a 12 évesek kategóriájában Szegedy Mátyás lett az első, míg a 8 évesek között Szegedy Szabolcs vívta ki az aranyat. 

 

A blitz versenyen a 8 évesek között Kovács Ábel nyerte el az első helyet, Kovács Balázs a harmadik helyen végzett, míg Szegedy Mátyás a 12 évesek között a második helyen zárt. 

 

A korosztályos feladatmegoldó versenyen taroltak a szatmáriak: a 8 évesek között a képzeletbeli dobogó mindhárom fokát szatmáriak foglalhatták el, Szegedy Szabolcs, Kovács Ábel és Kovács Balázs sorrendben. A 12 évesek kategóriájában pedig Mátyás lett az első. 

 

A partik Radu Chirila, Barátosi József és Gál Imola Katalin versenyvezetők felügyelete mellett zajlottak.

 


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: