2012-12-14 09:04:44• hírek • Mti

Áramkimaradás és közlekedési dugók a napok óta tartó hóesés miatt Ukrajnában

A legsúlyosabb helyzet a fővárosban és környékén alakult ki, valamint az ország középső és nyugati megyéiben. Előző nap az ország területén már meghaladta a 600-at azoknak a településeknek a száma, ahol megszakadt az áramellátás. A hibák helyreállításán folyamatosan dolgoznak a szakemberek, országosan csaknem 8000-en vesznek részt a hó eltakarításában. Teherautókkal szállítják el a havat a városokból.

Kijevben 17 autót szabadítottak ki a hó fogságából, negyven kidőlt fát szállítottak el, és folyamatosan takarítják a háztetőkről a havat és a jégcsapokat.

A meteorológiai szolgálat csütörtöki jelentése szerint az előző két nap alatt rekordmennyiségű hó esett az ukrán fővárosban. December eleje óta több ízben is havazott, a hómennyiség magassága szerdán 45 centiméter volt, ami megdöntötte az 1930. évi 41 centiméteres rekordot. Kijevben egy gyalogos aluljáró teteje beszakadt a hó súlya alatt.

Az elmúlt két napban Kijevben gyakorlatilag megbénult a közlekedés, a torlódások teljes hossza a csúcsforgalmi időszakban meghaladta az 1000 kilométert, a csúszós, behavazott utakon az autók csak lépésben tudtak haladni.
Az előrejelzések szerint a következő napokban eláll a hóesés, de jelentős lehűlés, mínusz 10 fok körüli nappali hőmérséklet várható. (mti)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: