2006-12-31 03:31:56• hírek • Szatmár.ro

Legördült a gyártószallagról az első Nissan Qashqai

 A Sunderlandben működő gyárból kigördült a Nissan legfrissebb modelljének első darabja.
A Qashqai kompakt méretű szabadidő-autó, amely egyesíti magában a hagyományos ferdehátú családi autók és a korszerű négykerék-hajtású autók legjobb tulajdonságait.

A Note, a Primera, a Micra és a Micra C+C modellek mellett évi 130.000 darabot gyártanak az új modellből, amellyel így a gyár teljes éves termelése 2007 végére elérheti a 400.000-es darabszámot, ami egyben termelési rekordot jelent az üzem számára. A Qashqai megjelenése a sunderlandi gyár 20 éves történetének egyik legaktívabb időszakát koronázza meg, amikor is az elmúlt 16 hónap alatt három új modell gyártását kezdték meg itt.

Trevor Mann, az angliai gyár alelnöke kijelentette: "Ez nagyon fontos nap a gyárunk életében, mert a Qashqai-jal megmutatjuk, hogy a Nissan élen jár és elkötelezett Európa fenntartható és nyereséges növekedése mellett." "A sunderlandi dolgozókra ezzel nagy felelősség hárul. Az eddigi tevékenységüket jellemző folyamatosan magas fokú termelékenységgel és a kiváló megbízhatósági mutatók révén nyerték el a lehetőséget ennek az új autónak a gyártására. "

"Szeretnék köszönetet mondani a kormánynak és a helyi önkormányzatoknak, valamint a helyi fejlesztéssel foglakozó szerveknek a folyamatos támogatásért, valamint a beszállítóinknak a jelentős erőfeszítésekért, amit a gyártás megindítása érdekében tettek."

A Qashqai gyártása 322,8 millió eurós beruházást tett szükségessé és a gyárban illetve a regionális beszállítói hálózatban több mint 3000 munkahely fenntartását teszi lehetővé. Ahhoz is hozzájárult továbbá, hogy 200 ideiglenes és 100 betanulói munkahely létesüljön az üzemben.

Az itt gyártott Qashqai-ok 80 %-a exportra kerül, többségük Európában talál vevőre. Szállítanak belőlük azonban számos tengerentúli piacra is, így például a Közel-Keletre, Ausztráliába, Dél-Afrikába, sőt, Japánba is - ez lesz a második a sunderlandi gyártású modellek közül, amely eljut a japán piacra (az első a Primera 1996-os modellje volt).

Mindezen túlmenően, a Qashqai az első olyan modell, amelyet a gyárban nemrég bevezetett "Integrált Nissan Gyártási Rendszer" adottságainak kihasználásával gyártanak. Ezt az új, rugalmas gyártósor-irányító rendszert világszerte bevezették a Nissan gyáraiban. Számos előnnyel rendelkezik a hagyományos munkaszervezésű szalagokkal szemben, ezek közé tartozik a rövidebb átállási idő, a tökéletesített ergonómia, a többmodelles, véletlen sorrendű gyártás és a beszállítókkal való fokozott együttműködés.

A gyártás mai megkezdésétől mindössze négy hét szükséges ahhoz, hogy a termelés elérje a maximális szintet, lehetővé téve, hogy a márkakereskedők szerte Európában megfelelő induló készlettel rendelkezzenek az értékesítés 2007. február végére tervezett megkezdésekor.
A vevők 3-féle felszereltségből és négyféle motorból választhatnak a rendeléskor. Februárban két benzinmotor (1,6 és 2,0 literes) valamint egy 1,5 literes dízelmotor áll rendelkezésre, majd jövő áprilisban egészül ki a választék egy teljesen új, 2,0 literes dízelmotorral.

ma.hu
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: