2018-12-16 16:25:06• hírek • Szatmár.ro

Áram és fűtés nélkül maradt települések a megyében: mit csinál az áramszolgáltató?

A hétvégén elmérgesedett a helyzet az erős havazás miatt, települések maradtak áram nélkül.

Az elektromos művek videós közleményt adott ki az ügyben, melyet vasárnap este a közösségi oldalukra töltöttek fel. A videón jól látszik, hogy a munkatársaik megállás nélkül dolgoznak az egyik problémás helyszínen. De mi a helyzet a megye többi részén?

 

Az Electrica weboldalán megadott hívószám nem elérhető, az emberek forrongnak, mert nincs fény, nem mennek az elektromos eszközök a házban. Sokan így meleg víz és fűtés nélkül maradtak a téli hidegben. Mit tehet a fogyasztó, ha nem működik a hivatalos weboldalon megadott ügyfélszolgálati szám?

 

Nos, a problémát jelezheti esetleg a weboldalon megadott más telefonszámok egyikén vagy próbálkozhat a közösségi oldalon is üzenettel. A közmű szolgáltatóknak kötelező biztosítaniuk legalább egy hibabejelentő számot, melyet a lakosság 0-24 óráig hívhat. Az egy másik kérdés, hogy mi történik, ha nem kapcsol vagy folyamatosan foglaltat jelez.

 

Az Electrica Facebook oldalán a videó mellett a következő közlemény olvasható:

 

"Az Electrica Group áramszolgáltató hibaelhárító csapatai non-stop dolgoznak, hogy az extrém időjárás okozta problémákat elhárítsák. Órától, naptól és a körülményektől függetlenül, munkatársaink megtesznek minden tőlük telhetőt, hogy az otthonaikban újra fény legyen. Tudhatja mindenki, hogy ez nem könnyű dolog. Sok esetben autók lámpafényénél dolgoznak, ezért szeretnénk nekik megköszönni a fáradozásukat.

 

Az áramkimaradással kapcsolatban, mely az Electrica Group lefedettsége alá tartozik, a következő hivatkozás alatt tájékozódhat:

 

- https://www.edtn.ro/mass-media/comunicate/ "

 

A ránk vonatkozó közleményben, melyet az előbbi linken találtunk, Szatmár megyével kapcsolatban a következőt írják:

 

"Vasárnap este 20:00 órára Szatmár megyében sikerült megjavítani az áramellátást 24 településen. 17 hibaelhárító csapat dolgozik a további problémák megoldásán."

 

Szatmár megyében összesen 48 településen mutatkozott áramkimaradás az extrém időjárási viszonyoknak köszönhetően. Sok esetben a vezetékek feladták a harcot a hó tömegével szemben és leszakadtak, ez okozhatta a kiamaradások nagy részét.

 

A friss közleményben a céges adatok résznél a következő telefonszámot adták meg elérhetőségként: +40 264 205 069. A weboldal kapcsolati információi között pedig a következő zöld számot adták meg a hibabejelentésekre: 0800 400 929. Amennyiben a telefonszámok foglaltak vagy éppenséggel nem elérhetőek, a következő hivatkozáson reklamációt hagyhatnak: https://www.edtn.ro/reclamatii/

 

Több ezer Szatmár megyei nevében reméljük, hogy a jövő hét probléma mentesebben zajlik és megoldódnak az áramkimaradással járó bosszúságok is.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: