2012-05-30 12:23:37• hírek • Szatmár.ro

Aradszky László is itt lesz a Családi hétvégén

A rendezvény keretében a Kossuth-kertben felállított színpadon lép fel a Táncdalfesztiválok sztárja.

Nem csak a húsz éveseké a világ - valószínűleg több százan fogjuk együtt énekelni a dalt június 3-án, 18.30 körül. ekkor fog fellépni ugyanis a Kossuth-kerti színpadon Aradszky László, a dal előadója, az idősebb generáció nagy kedvence, a Táncdalfesztiválok sztárja.

Az énekes az 1960-as évek elején tűnt fel a színpadon, sorra söpörte be a különböző tehetségkutatók elismeréseit, de az igazi nagy sikert 1966-ban aratta: a Magyar Rádió Tessék választani versenyét az "Isten véled édes Piroskám"- című versenydallal nyerte meg. Röviddel később ezzel a koronggal ő lett a Magyar Hanglemezgyártás történetének első aranylemezes énekese. Az 1967-es Táncdalfesztiválon második helyezett lett az Annál első ügyetlen csóknál című dallal, és népszerűsége azóta is töretlen. Bár egy ideig külföldön élt, a nyolcvanas évek derekán hazatért, azóta számos koncertet adott Magyarországon, de külföldön is.

Akik átélték a Táncdalfesztiválok izgalmait, azok valószínűleg kívülről fújnak még számos Aradszky-nótát, mint az Azzuro, a Valaki hiányzik a táncból, a a Pókháló az ablakon, vagy éppen a Sárga liliom. A fiatalok körében is hallatlanul népszerű Aradszky László: a Sziget Táncdalfesztivál-sátra is mindig megtelik, amikor ő koncertezik.

A Családi hétvégét idén június 2-3-án tartják a Kossuth Kertben a Szatmárnémeti RMDSZ, az Ady Endre Társaság és számos egyéb civil szervezet szervezésében. A rendezvény során rengeteg színes program várja a családokat és olyan fellépők koncertjei mint a Piramis zenekar, Janicsák Veca, Oláh Ibolya vagy a fentebb említett Aradszky László.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: