2016-06-08 19:16:30• hírek • MTI

Aradon újra alpolgármesteri tisztséget ad az RMDSZ

fotó: Nyugati jelen
fotó: Nyugati jelen

A választások után is megőrizheti az aradi alpolgármesteri tisztséget a Romániai Magyar Demokrata Szövetséghez (RMDSZ) tartozó Bognár Levente - tájékoztatott szerdán az Aradi hírek portál.

Az aradi alpolgármesteri tisztségekről a 23 tagú városi önkormányzati testületben 12 mandátummal rendelkező Nemzeti Liberális Párt (PNL) tájékoztatott. A párt aradi szervezete közölte: Gheorghe Falca újraválasztott polgármester korábban tett ígéretének megfelelően Bognár Levente és Calin Bibart lesznek az alpolgármesterek.

"Bognár Leventével kiválóan működtünk együtt, és az RMDSZ is mindig korrekt, tisztességes partner volt. Ez az egyik ok, amiért így döntöttünk, a másik pedig, hogy a magyarság jelentős számban él Aradon, ezért a közösséget egy méltó hely illeti meg a városvezetésben" - áll a közleményben.

Az aradi képviselőtestületben a PNL 12, a Szociáldemokrata Párt (PSD) hét, az RMDSZ két, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) pedig egy mandátumot szerzett, és egy független jelölt is bejutott a tanácsba. Az RMDSZ az Arad megyei önkormányzatban is két mandátumot szerzett. Bognár Levente 2000 óta tölti be az aradi alpolgármesteri tisztséget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: