2013-09-21 15:51:23• hírek • Kocsis Zoltán

Ismét a hajrában csapott le az Olimpia

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg Szenes Sándor, az Olimpia és a Ferencváros egykori játékosa, aki jelenleg a Fradi erdélyi megfigyelőjeként járja a meccseket.

Szombat délben hazai szurkolói előtt megszerezte első győzelmét a román labdarúgó második osztályban az Olimpia. Hét évet kellett erre a pillanatra várniuk a drukkereknek - valamint a 87. percig, amikor Feier berúgta a meccs egyetlen gólját a Marosvásárhely kapujába.

A találkozó előtt nagy csatára lehetett számítani, hisz a Marosvásárhelyt a feljutásra esélyes csapatok közé sorolták a szakemberek. A vendégek soraiban olyan játékosok is helyet kaptak,mint az élvonalban korábban a Dinamoban is pályára lépő Sergiu Homei vagy a szatmári, ám a Vaslui kölcsönjátékosaként Marosvásárhelyen szereplő Heil Valter. A legtöbbet azonban mindenki Claudiu Bumbától várta, aki a tavaly az olasz Roma ificsapatában szerepelt, de bemutatkozott már a román felnőtt válogatottban is. A még mindig csak 19 éves középpályás azonban az első félidő közepén megsérült, helyét a 33. percben Roman vette át.

Az első félidőt mezőnyjáték jellemezte, sok nagy helyzetet nem jegyezhettünk fel. A találkozó elején Bujor előtt adódott két nagy lehetőség, a végén pedig Zsiga próbálkozott egy távoli lövéssel. A gólszerzéshez azonban a vendégek kerültek közelebb, ám Buhaescu lövése után Suta kapus, némi bizonytalanság után, a gólvonal előtt megfogta a labdát.

A második félidőben ennél is kevesebb izgulni valója volt a szurkolóknak, sokáig Zsiga két távoli kísérletén és Homei lövésén kívül nem történt semmi érdemleges. Aztán a 87. percben a Vaslui színeiben már a Bajnokok Ligájában is bemutatkozott szélső egy szép csellel megkerülte védőjét, megiramodott, középre adott, ahol az egy perccel korábban csereként beállt Feier lefordult emberéről és a kapuba lőtte a labdát.

Két döntetlen után tehát megszerezte első győzelmét az Olimpia, amely eddigi négy gólját egyaránt az utolsó tíz percben szerezte: a nyitófordulóban Bujor a 83. percben egyenlített a FC U Craiova ellen, az elmúlt hétvégén pedig Lemac a 90. perc után lőtte mindkét gólt.

„Nehéz és küzdelmes meccsre számítottunk és olyan is volt. A hajrában szerzett gól és a győzelem a csapategység eredménye", értékelt szűkszavúan a meccs után Csík Tibor vezetőedző. „Nagyon örülök, hogy megvan az első győzelmünk, ráadásul én lőttem a gólt. Úgy gondolom, meghatározó csapata leszünk a második osztály II-es csoportjának", fogalmazott Feier is.

Az eltiltott Edi Iordanescut helyettesítő Radu Alexandru másodedző szerint minden másként alakult volna, ha az első félidőben Suta nem fogja meg a gólvonal előtt a labdát. „Mindenki azt mondja, mi vagyunk a feljutás esélyesei. Mi azonban egy ütőképes csapatot akarunk kialakítani. Ha aztán a feljutás is képbe kerül, nem hátrálunk meg előle", jelentette ki.

Szükség volt a szombati győzelemre, az Olimpiára ugyanis két nehéz idegenbeli meccs vár előbb Aradon, majd Craiován.

Olimpia - Marosvásárhely 1-0
gól:
Feier (87.)
Az Olimpia összeállítása: Suta - D. Muntean, Balau, C. Ene, Iuhas - Molnar (Feier 86.), Svarczkopf, Villand, Zsiga - Bujor (Micas 55.), Lemac (Kinczel 82.)
Cserék: Miron - Kinczel, Sabău, Feier , Dragoş, Micaş, Mureşan

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: