2013-12-21 18:02:53• hírek • MTI

Aradi bombakészítőt vettek őrizetbe

Terrorizmus gyanújával őrizetbe vettek egy robbanószerkezeteket készítő fiatalt a román hatóságok az Arad megyei Gyorokon (Ghioroc) - közölte szombaton a Mediafax hírügynökség.

A húszéves fiatalember az internetről töltötte le a robbanószerkezetek készítésének a leírását, és a lakóhelyén alakított ki bombakészítő műhelyt. A rendőrök pénteken csaptak le rá, amikor a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) titkos ügynökének próbálta meg eladni a működőképes robbanószerkezetet.

Mircea Andres, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus elleni Ügyészség (DIICOT) temesvári részlegének a vezetője elmondta, a fiatalembert hónapok óta figyelték, és egy pillanatig sem állt fenn annak veszélye, hogy merényletet kövessen el. A gyanúsított a közelébe férkőzött titkos ügynöknek azonban elmondta: egy bárba és egy autóba helyezné el a bombáit. A szerkezeteket gyújtózsinórral látta el, és szegekkel, csavarokkal szerelte fel, hogy nagyobb pusztítást okozzanak.

Az aradon.ro portálnak az egyik nyomozó azt is elmondta, hogy a fiatalember már egy olcsón beszerezhető gépkocsit keresett, hogy azt robbantsa fel egy aradi kávéház előtt. Az aradi hírportál arról is értesült a nyomozáshoz közelálló forrásokból, hogy a fiatalember az egyik elkészített bombát két héttel ezelőtt egy mezőn robbantotta fel.

Így próbálta meggyőzni a magát potenciális vásárlónak kiadó titkos ügynököt a szerkezet működőképességéről.
A nyomozók a bombakészítő több segítőjét, és a robbanószerkezet alapanyagainak a szállítóját is kihallgatták. Állításuk szerint a bombagyártó fiatalember neonáci nézeteket vall.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: