2009-12-24 12:51:52• hírek • Gozner Gertrud

Áradás várható a megye folyóin

Az elkövetkező hétvégére a Szatmár Megyei Vízügyi Igazgatóság szakemberei jelentős vízszint emelkedést jósolnak a megye folyóira.

Például a Túron és a Krasznán ez a növekedés elérheti az áradások szintjét, a folyók akár ki is önthetnek az elkövetkező napokban.

A meteorológiai előrejelzések szerint ugyanis a megyében nagyobb mennyiségű csapadék fog leesni szombat és vasárnap folyamán, ami a folyóvizeken áradásveszélyt okozhat. Az elmúlt napok esőzései miatt a hótakaró is elolvadt a megye a nagy részén, egyedül az Avas vidékén maradt néhány havas folt.

Az előrejelzések a hétvégére újabb esőzéseket jelentettek be, a hegyekben pedig havazásra lehet számítani. Ilyen körülménye között a kisebb folyók is kiönthetnek, ahogy a korábbi években Kisgércén, Turcon, Felsőberekszón, Borválaszúton és Bogdándon is történt.

A meleg idő miatt a máramarosi sípályák is használhatatlanok, a öt és hét fok közötti hőmérsékletek és a csapadék Borsán és Kapnikbányán tönkretette a pályákat. Az időjárás újabb lehűlésére december harmincadika környékén lehet számítani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: