2011-11-29 12:17:10• hírek • MTI

Arad megye útikalauza: kifelejtették a Szabadság-szobrot

Egy bukaresti alapítvány 70 oldalas tanulmányt írt Arad turisztikai stratégiájáról Arad megye megbízásából. A látogatásra javasolt értékek között nem szerepel a Szabadság-szobor vagy a Szentháromság-szobor - írja a Nyugati Jelen című aradi központú napilap keddi számában.

Az Arad megyei önkormányzat szerdai ülésének napirendjén szerepel Arad turisztikai stratégiájának megszavazása. A lap szerint várhatóan jóváhagyja a testület a dokumentumot, amelyet egy bukaresti alapítvánnyal készíttetett el.

A Nyugati Jelen bírálja a stratégiát, mivel abban nem szerepel Arad értékei között a Szabadság-szobor, és a Szentháromság-szobor sem. „Pedig ha megszámolhatnánk, hogy hány turista áll meg Aradon kizárólag a Szabadság-szobor miatt, akkor ez messze az első helyen szerepelne, de ennek szándékos kihagyása nyilván politikai indíttatású" - olvasható a cikkben, amely szerint a tanulmány felsorolásából hiányzik több jelentős aradi román épület is.

Zala György 1890-ben felavatott aradi Szabadság-szobrát az 1848-49-es forradalom és szabadságharcban elesett hősök síremlékének szánták. A szoborcsoport 1925-ös eltávolítása után 2004-ben állították fel újra a városban.
A lap értékelése szerint a 70 oldalas tanulmány „fércmű" és „hemzseg azoktól a példáktól, megoldásoktól, javaslatoktól, amelyek még a szerzők szerint is megvalósíthatatlanok".

Szabadság szobor - kimaradt az aradi turisztikai stratégiából

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: