2009-08-27 19:22:26• hírek • MTI/EFE

Arab YouTube zene és nők nélkül

Bár hasonlít a YouTube videómegosztó-oldalra, az arab NaqaTube az iszlám előírásainak megfelelően működik, ennek jegyében pedig cenzúrázzák a zenét és a nők bemutatását.

A közelmúltban indult oldalt egy szaúd-arábiai csoport hozta létre, a fájlmegosztót naponta több ezren látogatják - számolt be az Arab News című lap internetes oldala csütörtökön.

A www.naqatube.com címen elérhető szolgáltatás vallási tekintetben teljesen "biztonságos", a felvételeket még azelőtt megszerkesztik, hogy felkerülnének az oldalra. A NaqaTube-on nincs hely olyan videók számára sem, amelyek bírálnák az egyik legkonzervatívabb arab állam, Szaúd-Arábia kormányzatát. Emellett nem látják szívesen a szaúdi emberekből "gúnyt űző" felvételeket sem.

"Az a célunk, hogy csökkentsük a YouTube látogatóinak számát" - mondta az oldal egyik felelőse, Abu Ibrahim, aki nem akarta felfedni igazi nevét az újságnak. A NaqaTube (arabul a naqa tisztát jelent) főoldalán tudósok és hitszónokok tévés szerepléseiből válogathatnak a látogatók.

A portál szerkesztői szerint az oldal alternatívát jelent azon internetezők számára, akik érdeklődnek a muzulmán vallás és az erkölcs iránt. "A mérsékelt iszlámot hirdetjük, és semmi extrémet" - fejtegette az Arab Newsnak Abu Ibrahim.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: