2009-02-11 16:00:24• hírek • Parajdi Andrea

Pláza és aquapark is lesz Szatmárnémetiben

Hosszas huzavona után úgy tűnik, hogy a Sárerdő mellett tervezett Aquapark és a Real Magnum bevásárlóközpont kiépítése is célba ér, ugyanis már csak egy tanácsi jóváhagyásra van szükség a beruházások elkezdéséhez.

Február végén dönt majd a városi tanács arról, hogy elfogadja-e a Sárerdő mellett tervezett Aquapark, és a Golescu híd lábához épülő Real Magnum bevásárlóközpont urbanisztikai terveit. Már régóta kilátásba helyezték mindkét beruházást, azonban a tanulmányok előkészítése és az engedélyek beszerzése túlzottan sok időt vett igénybe. -Most egy olyan momentumhoz érkeztünk, amely mindenképpen örvendetes, hiszen komoly munkák eredményeképpen, most már kézbe vehetünk egy konkrét elképzelést - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Ilyés Gyula polgármester.

Az Aquapark egy több millió eurós, több beruházó által készülő komplexum, amely végső formáját évek múlva öltheti fel. Első körben- amely hónapokon belül elkezdődhet- a meleg vizes mélykutak kifúrásához látnak hozzá, ezen alapszik ugyanis a teljes beruházás. A tervek szerint élményfürdő, termálvizes medencék, hotelek, wellness és egyéb szórakozásra alkalmas elegáns és modern épületek létesülhetnek.

-Ha sikerül a beruházás kivitelezését megvalósítani, Szatmárnémeti komoly turisztikai központtá válhatna, ami gazdasági és egyéb szempontból is kifizetődő lenne. Nem beszélve arról, hogy idén a városi strand felújítása is elkezdődik, amelyet koncessziós szerződés alapján oldunk meg, és ahol hasonló szolgáltatások kapnak majd helyet - mutat rá a polgármester.

Arról már korábban is több alkalommal beszámoltunk, hogy a Golescu híd lábához tervezett Real Magnum bevásárlóközpont helyzete jó ideje stagnál, ugyanis tulajdonjogi probléma akadályozta a városrendezési terv elkészítését. A városi tanács e havi ülésére már rendezett dokumentumokkal érkezik a beruházó. Az érintett terület felén a pláza kap majd helyet, mögötte pedig a kormányfinanszírozással készülő fedett úszómedencéket alakítják ki.

A beruházás mindenképpen hasznos a város szempontjából, ugyanis a tervek a plázához való bejárhatóság kiépítését is tartalmazzák. A pláza a Károlyi útról, illetve a Golescu hídról is megközelíthető lesz, sőt a híd alatt egy utat is kiépítenek, amely összeköttetést biztosít a 16-os lakónegyeddel. A beruházás vélhetően segíti majd a híd lábánál lévő forgalmat, s a több mint 700 létesülő parkolóhely is komoly megoldás lesz a parkolási gondokra.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: