2006-12-29 23:07:01• hírek • Szatmár.ro

Az asztma és a rák együtt gyógyítható

Asztma1A daganatos betegségek kezelésének új lehetősége tárult fel a legújabb kutatás során

Az asztma kezelésére hosszú idő óta használatos gyógyszer eredményesnek bizonyult a hasnyálmirigy daganattal diagnosztizált betegek állapotának javítására is.

A daganatos betegségek kezelésének új lehetősége tárult fel a Journal of the National Cancer Institute folyóiratban közölt kutatás során. A vizsgálat eredményei szerint az asztma gyógyítására szolgáló készítmény eredményesen alkalmazható a hasnyálmirigy daganat növekedésének megakadályozására - írja a www.orvostkeresek.hu .

Kutatók által egereken végzett kísérletek igazolják a cromolyn nevű szer hatékonyságát, mely láthatóan lelassította a daganat fejlődését, illetve fokozta a kemoterápiás kezelés gyógyító hatását. A cromolyn mintegy 40 éve segíti az asztmás és allergiás betegek gyógyulását.

A vizsgálat során a kísérleti alanyok esetében a cromolyn háromszorosára növelte a kemoterápiás kezelés hatékonyságát a hasnyálmirigy daganat további fejlődésének terén, szemben a kizárólag kemoterápiás kezelésben részesülő egerekkel.

A hasnyálmirigy rákban szenvedők halálozási aránya kiemelkedően magas a daganatos betegségek közt, a diagnosztizált páciensek 95 százaléka veszíti életét a kór következtében. A betegek fele a diagnózist követő 6 hónapon belül elhuny.

Mivel azonban a cromolyn széles körben elterjedt, közismert szer, így a hasnyálmirigy rákban szenvedők élete jelentősen meghosszabbítható, a gyógyulás esélye növelhető a kemoterápiás kezeléssel történő együttes alkalmazásával.

STOP

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: