2010-03-12 08:58:44• hírek • (x)

Aquagym a Select-uszodában

Amint tudjuk, a mai életvitelhez elengedhetetlen a rendszeres sport és mozgás. Az Aquagymet, azaz a vízi tornát korhatár nélkül és nemtől függetlenül ajánljuk mindenkinek, aki erősödni és fogyni vágyik.

Az Aquagym egy hatékony módszer arra, hogy megszabaduljunk a mindennapi feszültségtől, az izomhúzódásoktól, valamint a felesleges kilóktól, hiszen az edzéseken kihasználhatjuk a víz tömegellenállását, amely legalább tizenkétszerese a levegőnek, és ez a szám egyre nő, amint a mozgás ereje fokozódik. Az Aquagym amellett, hogy jó közérzetet biztosít, növeli a teherbíró képességet, hozzájárul az egészségesebb életmód kialakításához, miközben formálja az alakot.

A vízi gimnasztikát olyanok is végezhetik, aki nem tudnak úszni, mivel derékra és lábra csatolt speciális eszközök használatával a víz felszínén maradnak. Mindemellett a vízben erre a célra kifejlesztett más eszközöket is használhatnak, amelyekkel a gyakorlatok bárki számára könnyen elsajátíthatók.

Az aquagymnek jótékony hatásai mellett még számos gyógyító hatása is van. Ez a kondicionáló vízi torna ajánlott kismamáknak a terhesség 3-ik hónapjától, valamint a szülés után is; túlsúlyosoknak, akik nem bírják a más jellegű, megterhelő edzéseket, de a víz felhajtóereje segítségükre lehet, hiszen lecsökkenti a gravitáció hatásait.

Továbbá ajánlott ízületi és reumás problémákkal küszködőknek és csontritkulásos betegeknek is, hiszen a hidrosztatikai nyomás csökkenti az ízületi és izom fájdalmakat, javítja a mellizmok vérkeringését, és hozzájárul a labilis ízületek stabilizálódásához a tehermentes közegben. A mozgás során a has- és a hátizmok egyszerre húzódnak össze, ami a munka mellett megfáradt gerincoszlopot a helyes testtartásra kényszeríti. Súlyos sérüléseken és operáción átesettek is végezhetik a vízi mozgást rehabilitációs tornaként, valamint jótékony hatása van mozgáshiányban szenvedőknek is. Mivel a víz alatti mozgás folyamán a légzés szabadabbá válik, ezért krónikus légúti betegségben szenvedőknek is ajánlott ez a torna, és e mellett a vízfelszín feletti párás levegő is jó hatással van a légzésre.

Pszichoszomatikus zavarok és depresszió esetén is ajánlott az aquagym, hiszen a víz egyben pihentető és relaxáló közeg is, amely serkenti az endorfin boldogsághormon termelődését, ezáltal kiváló ellenszer a pszichés problémákra. Már 6- 8 éves kortól gyerekek is végezhetik a vízi tornát, hiszen felkészít az úszás tanulására, és korrigálja a gerincferdülést.

Az Aquagymet Vass Ildikó oktató irányításával próbálhatják ki a Szatmárnémetiben található Select - Motel uszodájában (a Károlyi úton). Az edzések hétfőn, kedden , szerdán és csütörtökön 18 órától 19 óráig, valamint 20 órától 21 óráig tartanak. Péntekenként csak 18-tól 19 óráig vannak edzések, viszont szombaton jelentkezni lehet a nap bármelyik szakában. További információkért érdeklődni lehet a 0745203191-es telefonszámon.



A résztvevők különböző gyakorlatokat végeznek az oktató irányításával



Gyakorlatok végzése speciális eszközökkel




Az Aquagymet kortól függetlenül bárki kipróbálhatja



A vízi tornához kifejlesztett speciális eszközök






Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: