2016-06-04 08:49:06• hírek • MTI

Áprilisban tovább nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Áprilisban 6,7 százalékkal nőtt a román kiskereskedelmi forgalom volumene márciushoz képest - közölte a román országos statisztikai intézet.

Az élelmiszerek, italok és dohánytermékek értékesítése 9,5 százalékkal bővült, üzemanyagból 5,3 százalékkal, nem-élelmiszerekből pedig 4,8 százalékkal többet adtak el.

Az idei első négy hónapban a román kiskereskedelmi forgalom 19,1 százalékkal bővült a tavalyi hasonló időszakhoz képest. Ez a növekedés főleg az élelmiszerek, italok és dohánytermékek eladásának köszönhető, amely 28,1 százalékkal nőtt a tavalyi hasonló időszakhoz képest. A nem-élelmiszereknél 16,7 százalékos, az üzemanyagoknál 9,2 százalékos bővülést jegyeztek a vizsgált időszakban.

A forgalom alakulására hatással volt, hogy tavaly júniusban az élelmiszerek áfakulcsát 9 százalékra csökkentették, idén januártól pedig a 24 százalékos általános kulcsot 20 százalékra mérsékelték Romániában.

A román gazdasági növekedés fő hajtóereje az idén a belföldi fogyasztás lesz, a kormány 4,2 százalékos növekedésre számít.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: