2011-03-08 15:20:42• hírek • Szatmár.ro

Kevés az állás a megyében

A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség legfrissebb adatai szerint jelenleg még az előző évekhez viszonyítva is jóval kevesebb a szabad állás.

A Romániában nyilvántartásba vett állástalanok száma tizenkétezerrel kevesebb, mint az elmúlt év decemberében, jelenleg 614 976 személy nem rendelkezik munkahellyel, közülük 315 498 személy jogosult támogatásra, 299 478-en pedig semmilyen jövedelmet, segélyt nem kapnak.
 A legmagasabb arányú csökkenés a fővárosban volt, itt 2667 személlyel kevesebb az állástalan, de Szatmár megyében is 560 lakossal kevesebb a munkanélküli.

Ugyan az állástalanok száma csökkent, de ezzel egyidőben a munkahelyek száma is: Szatmár megyében mindössze 110 szabad munkahelyet tölthetnek be a jelentkezők.

A legtöbb állás ezek közül a megyeszékhelyen vár betöltésre: 105 munkahely közül válogathatnak a jelentkezők, három állást pedig Nagykárolyban, kettőt Avasfelsőfaluban hirdettek meg. Tasnádon, Turcon és Erdődön nincs betöltendő állás.
Az erre a hétre meghirdetett munkahelyek nagy részére egyébként középfokú végzettséggel rendelkezők jelentkezését várják.
Szatmárnémetiben ezúttal is a legtöbb helyre textil- és konfekcióipari munkást keresnek, ebben a szektorban huszonhárom szabad állást hirdettek meg, de munkahelyet hirdettek asztalosok, pékek, cukrászok és kereskedelmi munkások, számára is.

Aki további információkat szeretne megtudni az állásokkal kapcsolatban a Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség  0261-770237 telefonszámán vagy személyesen a helyszínen a Ion Ghica u. 36 szám alatt érdeklődhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: