2011-03-25 14:42:17• hírek • Szatmár.ro

Áprilisban állásbörze Szatmáron

Idén sem marad el a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) általános állásbörzéje.

A Romániában nyilvántartásba vett állástalanok száma tizenkétezerrel kevesebb, mint az elmúlt év decemberében, jelenleg 600 308 személy nem rendelkezik munkahellyel - ez tizennégyezerrel kevesebb, mint az év elején, közülük pedig 285 850 személy jogosult támogatásra, 314 458-an semmilyen jövedelmet, segélyt nem kapnak. A legmagasabb arányú csökkenés Prahova megyében volt, itt 2180 személlyel kevesebb az állástalan.

Szatmár megyében bár hat százalék alá csökkent a munkanélküliségi ráta - 8898 munkanélkülit tart nyilván a munkaerő-foglalkoztató ügynökség, 3791 személy segélyben részesül, 5107-en pedig nem kapnak havi támogatást - állásbörzére nagy szükség van, hiszen sokan munkanélküliek. Ezen a héten például csupán 122 szabad munkahelyet hirdettek meg a cégek az ügynökségen keresztül.

A munkanélküliség csökkentéséért pedig a szatmári ügynökség április 15-én, pénteken délelőtt szervezi meg az idei első általános állásbörzéjét. Erre ugyanakkor várják azoknak a vállalkozásoknak a jelentkezését is, akik szabad munkahelyet tudnak felkínálni. További információkkal a az AJOFM székhelyén, a Ion Ghica utca 36. szám alatt és a 0261-770-237-es telefonszámon szolgálnak az érintetteknek.


Nagy szokott lenni az érdeklődés az állásbörzén
Nagy szokott lenni az érdeklődés az állásbörzén


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: