2016-02-26 01:15:21• hírek • Kocsis Zoltán

Áprilisban Szatmárnémetiben ülésezik az RMDSZ mini parlamentje

Áprilisban Szatmárnémetiben ülésezik az RMDSZ mini parlamentjének nevezett szövetségi küldöttek tanácsa (SZKT), jelentette be a csütörtöki megyei küldöttek tanácsán (MKT) Pataki Csaba, az érdekvédelmi szövetség Szatmár megyei elnöke. Az ülésen több kulcsfontosságú dátumról is szó esett.

A legtöbb dátum természetesen a közeledő helyhatósági választásokhoz kapcsolódik. Ezek szerint az RMDSZ titkárságára április 15-ig várják mindazon személyek jelentkezését, akik harcba szállnának a megyei tanácsosi tisztségekért. A jelentkezések kielemzésére öt nap áll majd a szervezet rendelkezésére, a március 17-én esedékes MKT egyben a tanácsosjelöltek rangsoroló küldöttgyűlése is lesz. Ekkor hallgatják meg a jelenlegi mandátum tanácsosainak beszámolóit is.

Az RMDSZ országos szervezetének döntése alapján minden községben, ahol az érdekvédelmi szövetség érintett, április 15-ig kell dönteni a polgármesterjelöltről, illetve a tanácsosjelöltek listájáról. Ahol szükséges, addig kell megtartani az előválasztásokat.

Az SZKT szatmárnémeti ülésének dátuma április 23.

Végezetül szó esett egy másik időpontról, egy jóval vidámabb esemény dátumáról is: a következő böllérverseny 2017. február első szombatján, tehát 4-én lesz. A helyszín egyelőre kérdéses, csak annyi biztos, hogy a Szamos bal oldala következik, mivel idén Lázári volt a házigazda.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: