2013-04-17 14:05:26• hírek • Kocsis Zoltán

Április végéig tart Szatmárnémetiben a tavaszi takarítás

A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal döntése értelmében április végéig tart a tavaszi takarítási akció a szatmári megyeszékhelyen. Az önkormányzat a növényi eredetű hulladékok égetésének veszélyeire is felhívta a figyelmet.

A tavaszi takarítás eredetileg március 1-23. között zajlott volna, ám a kedvezőtlen időjárás ekkor lehetetlenné tette a kerti munkát. Éppen ezért a polgármesteri hivatal döntésének érdekében április 27-ig mindenkinek ingyenesen szállítják el a növényi eredetű hulladékát.

Az önkormányzat felhívja azonban a lakosság figyelmét, hogy csakis növényi eredetű hulladékokat lehet kirakni és csakis azokon a napokon, amikor a Florisal program szerint az adott utcában gyűjtik a szemetet. A növényi hulladékot a kuka mellé egy kupacba kell helyezni, ám vigyázni kell, hogy nem keveredjék egyéb szeméttel.

Szintén a tavaszi kerti munkálatokkal kapcsolatosan a polgármesteri hivatal tájékoztatja a lakosságot arról is, hogy a 2005-ben elfogadott és 2006-ban módosított határozat szerint tilos az aljnövényzetet, avart, növényi hulladékot, bozótot meggyújtani. Ehhez a Környezetvédelmi Ügynökség engedélyére van szükség és értesíteni kell a helyi önkéntes tűzoltókat.

Tilos továbbá tüzet gyújtani udvarban, kertben, épületektől 50 méternyi távolságon belül, valamint erdők, legelők közelében, főleg szárazság idejében. Tilos továbbá improvizatív elektronikus eszközöket használni (tűzet okozni), cigarettázni tűzveszélyes helyeken valamint égő cigarettacsikkeket és gyufát eldobni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: