2020-03-25 14:32:51• hírek • Szatmár.ro

Április második hetében kezdődhet meg a tövisháti országút korszerűsítése

A Szatmár Megyei Tanács legfrissebb tájékoztatása szerint április 6-a után megkezdődhet a tövisháti országút 38 kilométer hosszú útszakaszának korszerűsítése.

Napra pontosan egy hónappal ezelőtt arról számoltunk be arról, hogy március elején végre kezdetét veheti a 19A jelzésű országút felújítása, amely Krasznabéltekről indulva Dobrán, Nántűn, Korondon, Bogdándon és Hadadon áthaladva jut el Szilágy megye határáig.

Ennek nagyon sokan örültek a megyében, hiszen ez az útszakasz közel 14 000 embert szolgál ki azon a vidéken. Az utat éveken át foltozták, tömködték, de eddig nem jutott pénz a teljes korszerűsítésre. Február végén Pataki Csaba megyei tanácselnök arról számolt be, hogy sikerült megteremteni az anyagi fedezetet a teljes 38 kilométeres szakasz újraaszfaltozására, a beruházás összértéke pedig 72,66 millió lej.

Pataki szerint sikerült beszerezni minden szükséges engedélyt, a tervezési folyamat lezárult, a pénz is megvan a kivitelezésre, már csak a kivitelezési szerződés aláírása váratott magára, melyről úgy gondolták hamar sikerül megoldani, és már a márciusi hónap elején kezdetét veheti a munka.

A szerződés aláírása mégis váratott magára, így mire aláírásra került, az április 6-ai dátum lett meghatározva a munkálatok megkezdésének legkorábbi lehetséges dátumaként.

Tehát az ígéret betartása nem marad el: ha bár az első ízben meghatározott dátumnak csúsznia is kellett, április 6-a után, a megyei tanács munkatársai szerint, megjelennek a munkagépek a szóban forgó útszakaszon (szerk. megj: hacsak a koronavírus-járvány nem ölt akkora méreteket Romániában, hogy az ilyen jellegű tevékenységeket elé is akadályt gördítene).

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: