2011-04-08 10:34:51• hírek • Szatmár.ro

Április 8. az Emberszeretet világnapja

Április nyolcadikát az „Emberszeretet világnapjaként" tartják számon. Ugyan ennek eredetéről ellentmondásos információk láttak napvilágot, jelen cikk lesősorban arra hivatott, hogy felhívja olvasóink figyelmét embertársaink szeretetére.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy egyetlen napon kellene bepótolnunk azokat a mulasztásokat, melyeket a mindennapok során elszalasztunk. A szeretetet, a toleranciát és az elfogadást naponta gyakorolni kellene. A többi világnappal ellentétben, az Emberszeretet világnapja kevés figyelmet kap úgy az emberek, mint a média részéről. Ugyan a szeretet minden ember számára ennek az érzésnek más és más aspektusát jelenti, hivatalos meghatározás szerint nem más, mint a másik ember vélekedésének, gondolatainak, álmainak tisztelete, együttérzés a hibáiban, és az az elv, hogy kisebb áldozatot hozunk azért, hogy neki ne kelljen nagyobb áldozatot hoznia.

Napjainkban, amikor az emberek egyre inkább elidegenednek egymástól, boldogtalanok, depressziósak és elfelejtenek boldognak lenni, nem tudnak embertársaiknak szeretetet adni. Természetesen ez nem a túláradó érzelmek csöpögős áradatát jelenti, hanem pozitív érzések, beszélgetések, tapasztalatok, gondolatok átadását, amelyekkel az adott személynek segítségére lehetünk.

A mai napon igyekezzünk nagyobb figyelmet szentelni embertársaink problémái iránt, hallgassuk meg őket, ha hozzánk fordulnak segítségért. Önzetlenül, gyakoroljunk türelmet és toleranciát, legyünk megértőbbek a körülöttünk lévőkkel, és igyekezzünk valami jót tenni úgy, hogy ezért semmit nem várunk cserébe. Az Emberszeretet világnapja alkalmából a Quimby együttes énekese és zenésze, Varga Lívius szerzett egy dalt, ami stílszerűen embertársaink elfogadásáról szól. Amint a dal szerzője is vallja: „szeretetet adni anélkül is nagyon jó, hogy annak viszonzását várnánk".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: