2009-04-21 14:28:10• hírek • Ferenczi Noémi

Április 22- a Föld napja

Április 22. a Föld nemzetközi napja. Ezen a napon számos országban rendezvényeket szerveznek, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Szatmárnémetiben több intézmény és civil szervezet vesz részt a Föld-napi rendezvények megszervezésében.

Az idei rendezvény mottója "Megőrzés, újrahasznosítás, nevelés!". Számos közintézmény mellett, - úgy mint a tanfelügyelőség, a környezetvédelmi ügynökség, a prefektúra, a megyei tanács, az ifjúsági igazgatóság, az erdészeti igazgatóság - jó néhány civil szervezet is közreműködik a rendezvény lebonyolításában: a Caritas, a Bach Fogyatékosokért Egyesület, a Salamandra Egyesület, a Gyermekek Palotája.

A rendezvényen nagyon sok diák fog részt venni, vidéki és városi iskolák tanulói egyaránt.

 

Az ünnepség 10 órakor kezdődik az ifjúsági tábornál, ahol faültetés és szemétgyűjtés lesz. Délután 14 órai kezdettel a Coposu sétányon egy óriási öko-rajz fog készülni a Caritas szervezésében. A szakszervezetek művelődési házában kiállításmegnyitóra fog sor kerülni 16 órától, melyen diákok által készített, helyi vonatkozású környezetvédelmi témákat feldolgozó plakátokat csodálhatnak majd meg az érdeklődők. Szintén ezen a helyszínen fog bemutatót tartani a Salamandra Egyesület 17 órától az extrém sportok kedvelőinek.

A sportbarátok rollerversenyen vehetnek részt 18 órától a Coposu sétányon. A rendezvénysorozat egyik legizgalmasabb részének ígérkezik a 19 órai Miss Föld verseny, mely szintén a Coposu sétányon kerül megrendezésre. A programok villanyoltással zárulnak, amikor 5 percig sötétségbe borul majd a város újközpontja.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: