2009-04-14 09:34:26• hírek • MTI/ITAR-TASZSZ

Április 15-én lesz Moldovában az újraszámlálás

Moldovában a központi választási bizottság április 15-én, szerdán számolja újra a parlamenti választásokon leadott szavazatokat - közölte hétfőn újságírókkal a testület elnöke, Eugeniu Stirbu.

Elmondta, kötelezték a területi választási bizottságokat, hogy április 16-ig juttassák el hozzájuk a szavazatok újraszámolását tanúsító jegyzőkönyveket.

Az újraszámlálásban a körzeti választási bizottságok minden tagja részt vesz, ahogy ez történt azon az este, amikor befejeződtek a választások. A műveletet mintegy húszezer ember hajtja végre. A szavazatok újraszámlálásánál jelen lesznek a pártok képviselői és  megfigyelők is.

A központi választási bizottság elnöke hangoztatta, hogy meghatározták az újraszámlálás eljárásrendjét, aminek rendkívül hatékonynak és áttekinthetőnek kell lennie.

A moldovai alkotmánybíróság vasárnap rendelte el a parlamenti választásokon, április 5-én leadott szavazatok újraszámlálását. Egy nappal korábban ilyen kéréssel fordult a testülethez a választásokon győztes kommunista párt vezetője, Vladimir Voronin államfő. A politikus azt követően határozta el magát erre a lépésre, hogy az ország fővárosában, Chisinauban a választásokon vesztes ellenzék tiltakozó akciót szervezett, amely később zavargásokba torkollott.

Eugeniu Stirbu, a választási bizottság elnöke

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: