2018-04-04 09:16:19• hírek • Bede Emőke

Április 12-től lehet jelentkezni az előkészítő osztályok szabadon maradt helyeire

Nemrégiben lezárult az előkészítő osztályba való beiratkozás első szakasza, a városi iskolák java részében már alig maradtak szabad helyek. A falusi iskolákban azonban több hely is betöltetlen maradt.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség honlapján közzétett adatok szerint 3198 hely várt elfoglalásra a megyében, azonban 461 az első szakasz lezárta után is szabad maradt. Az városi iskolákat érintő összesített adatok a papírforma szerint alakultak, ugyanis a legnépszerűbb iskolák helyei mind egy szálig elfogytak. Szatmárnémetiben nincs már hely sem a Kölcseyben, sem a Refiben, sem a Hám Jánosban, mi több, a 10-es Általános Iskola által meghirdetett helyek is beteltek. A Nagykárolyi Elméleti Líceumban is betelt a keret.
 

Ami a lakónegyedek általános iskoláinak magyar előkészítőit illeti, többen is maradtak betöltetlen helyek. Az Aurel Pop Művészeti Iskolában összesen 4, az Avram Iancu Általános Iskolában 9, a Balcescu-Petőfiben 8, a Ion Creangában 3, a Mircea Eliadéban pedig szintén 9.
 

Vannak még szabad helyek a Vasile Lucaciu Általános Iskolában is. A Step by Step rendszert követő, magyar nyelvű osztályba mindösszesen 6-an jelentkeztek, holott az iskola 24 szabad helyet hirdetett meg, de a román nyelvű osztályban is szabad maradt 12 hely. Az inklúzív iskola román és magyar nyelvű képzésében is 5-5 szabad hely maradt, azaz egyet sem foglaltak el.
 

A nagykárolyi 1-es Számú Általános Iskola német nyelvű előkészítőjében még 6 szabad hely van, viszont a szatmári Johann Ettinger Német Nyelvű Elméleti Líceum összes előkészítős helye betelt.
 

A vidéki iskolákat illetően elmondható, hogy jónéhány esetben nem teltek be a helyek, mi több, sok tanintézmény arra kényszerül, hogy párhuzamos osztályokat indítson. A megyében maradt szabad helyekről ide kattintva lehet értesülni. Az előkészítőbe való beiratkozás második turnusa április 12. és 18. között zajlik majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: