2009-04-28 14:09:41• hírek • Szatmar.ro

Szerdán nevezik ki Lucescut

A labdarúgó szövetség vezetője is megerősítette Razvan Lucescu kinevezését.

A romániai sportsajtó már napok óta kész tényként kezeli, hogy Razvan Lucescu, a Brassó jelenlegi edzője lesz a hónap elején menesztett Victor Piturca utódja a román labdarúgó válogatott élén.

Kedden az információt megerősítette a Ionut Lupecu, a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) igazgatója is. „A Végrehajtó Bizottság napirendjén szerepel szerdán Lucescu kinevezése. Ő az egyedüli jelöltünk", mondta az egykori középpályás.

A hírek szerint Lucescu két éves szerződést kaphat, évi 250.000 eurós fizetéssel (ami 50.000-el kevesebb, mint jelenlegi bére és a fele annak, amennyit elődje kapott) és célja, hogy a válogatottat kivezesse a 2012-es Európa-bajnokságra.

 

Lucescu segítői az a Stefan Iovan és Dan Apolzan lesz, aki eddig is a másodedzői teendőket látta el a válogatott mellett. Új kapusedzője lehet azonban a nemzeti csapatnak, Gabi Boldic helyét Bogdan Stelea veheti át.

Egyelőre kérdés, hogy a 40 esztendős szakember a szezont befejezi-e a Brassóval, ám figyelembe véve, hogy a válogatott először június 6-án lép pályára Vilniusban, nem kizárt, hogy az erdélyiek kispadját sem hagyja el az idény végéig. A román Liga 1 küzdelmei mellesleg június 10-én ér véget.

Razvan Lucescu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: