2010-04-21 10:36:14• hírek • MTI

Apad a borvíz útja Székelyföldön

Alig több mint négy hónap áll rendelkezésére a kivitelezőnek, hogy határidőre megvalósuljon A borvíz útja elnevezésű program a Székelyföldön, de a gyógyvizes létesítmények körüli nagyobb munkálatokba egyelőre még nem kezdtek bele.

A turisztikaiinfrastruktúra-fejlesztési programban Kovászna megyében nyolc település vesz részt: Barót, Bölön, Sugásfürdő, Kézdimartonos, Málnásfürdő, Bodok, Sepsibükszád és Előpatak. A tervek szerint a mintegy tízmillió eurós beruházás során ezeken a településeken rendbe teszik a fürdőket, medencéket, forrásokat, kezelőközpontokat, pihenőpavilonokat, sétányokat építenek.

A sokadik ígéret szerint az érintett települések java részén ezen a héten hozzálátnak az építkezéshez. Ez derült ki legalábbis a megyei önkormányzat, a temesvári Confort kivitelező cég és a PHARE-pályázatot bonyolító konzultáns vállalat képviselőinek múlt heti megbeszélésén - írja a Háromszék című napilap internetes oldalán.
Eddig Előpatakon haladtak a legjobban: itt kiépítették a végleges villanyhálózatot, kezdik az alapozást. Kézdimartonoson, Bodokon, Málnásfürdőn a villamosításnál tartanak. Sugásfürdőn, Baróton még nem kezdték el a kivitelezést.

A munkálatokat szeptember 9-ig kellene befejezni, de majdnem egy éves késéssel láttak neki a teendőknek. Ha legalább a munka kétharmadát sikerül elvégezni, a határidőt meghosszabbíthatják.
A borvíz útja programtól azt várják a gyógyvizekben gazdag Székelyföldön, hogy hozzájárul az idegenforgalom fellendüléséhez Hargita és Kovászna megyében

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: