2012-04-27 15:49:09• hírek • Póti Orsolya

Apáczai-tantárgyverseny: színes programok várták a résztvevőket

Április 25-én Szatmárnémetiben kezdődött meg az Apáczai Csere János Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny magyarországi, szerbiai, kárpátaljai és romániai VII-XII. osztályos diákok részvételével.

Az V. Apáczai Csere János Magyar Nyelv, Irodalom és Kultúra Tantárgyverseny április 26-án, csütörtök délelőtt 10 órától az írásbeli feladatok megoldásával kezdődött. A versenyen összesen 40 diák érkezettet négy országból, Kárpátaljáról, Szerbiából, Magyarországról és Romániából. Hazánkat összesen 18 tanuló képviselte, közülük egy Szatmár megyei diák, a nagykárolyi Tankó Anna.

A bíráló bizottságban részt vesz Kereskényi Sándor irodalomtörténész, a bizottság elnöke, Váradi Izabella ügyvezető és Gál Gyöngyi magyar nyelv és irodalom szaktanfelügyelő, a bizottság alelnöke. A javítóbizottságban összesen nyolc tanár vesz részt a fent említett országokból.

A dolgozatírás után a versenyen résztvevők Muhi Sándor grafikus, tanár és Bara Csaba építész irányításával városnézésen vehettek részt, majd 18 órától diákszínjátszás zajlott a Kölcsey Ferenc Főgimnázium dísztermében.

A pénteki nap a csapatversenyek és a szavalatok napja volt. 10 és 14 óra között a diákok színdarabot mutattak be a kuruckor irodalmából, majd Szilágyi Domokos és Dsida Jenő-verseket adtak elő. A diákoknak számos kiegészítő programot is szerveztek 16-18 óra között. A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban kézműves tevékenységek, táncház és filmklub várta az érdeklődőket.

Szombaton az Apáczai-verseny résztvevői Szatmárnémetivel és környékével is megismerkedhetnek, ugyanis a kirándulásra indulnak Szatmárnémeti - Nagykároly - Kaplony- Adyfalva útvonalon. A rendezvény díszelnöke Kereskényi Sándor irodalomtörténész lesz, aki rövid összefoglalót tart Szatmár megye irodalmi földrajzáról.-

A díjkiosztó ünnepség szombaton, délután 17 órától kezdődik a „Hám János" Római Katolikus Iskolaközpont Dísztermében, a rendezvény pedig ünnepi vacsorával zárul.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: