2006-03-29 18:29:38• hírek • Szatmar.ro

Premier előtt: Apácák

Jövő hét pénteken kerül sor a szatmárnémeti Harag György Társulat idei évada utolsó bérletes előadásának bemutatójára.  Dan Goggin: Apácák című musicaljében Méhes Kati, László Zita, Laczkó Tekla, Lőrincz Ágnes, Vencz Stella és Gál Ágnes lép színpadra.

Amint azt Csurulya Csongor, az előadás rendezője a Szatmár.ro-nak elmondta, ez a musical nagy feladat elé állítja a benne szereplő színésznőket. Komoly felkészülést ígényelt a részükről, hiszen nagyon sok tánc és dal van darabban, néha pedig egyszerre kell táncolni és énekelni is. A rendező azonban bízik abban, hogy a munkájuknak meglesz a gyümölcse, és a közönség körében sikert arat az apácák története.

A történetben az apácák jótékony célú előadást szerveznek, hogy eltemethessék a gombamérgezésben elhunyt nővéreiket. Az előadásban az apácák (Mária Regina nővér, Mária Huberta nővér, Mária Roberta nővér, Mária Amnesia nővér és Mária Lea nővér) dalra fakadnak és táncolnak, de humortól sem mentes a szereplésük.

Csurulya Csongor szerint, bár az idei évad repertoárjában szerepelt egy musical (Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról), ez a darab egy teljesen más élményt nyújt majd. "Az Apácák egy broadway-musical, melyben fontos szerepet kap a mozgás, a tánc, a zene és a humor. Fontos ugyanakkor, mint minden színházi előadásban, a hitelességre törekedni. Bízom abban, hogy a darab hangulatát sikerül átéreznie a szatmári közönségnek is."

A próbákon készült fotókkal egy kis ízelítőt adunk az előadásból.


Akcióban az apácák.


Vajon mibe ütötte az orrát Mária Regina főnővér?


Egy csokor virág érkezett a zárdába.


A levél tartalmát mindenki szemügyre veszi.


A nézőket is bevonják a játékba.


Amnézia nővér (Lőrincz Ágnes) egy megboldogult nővérüket ábrázoló bábuval.


Hogyan is vesztette el emlékezetét Amnézia nővér...?


Lea nővér (Gál Ágnes)


A jótékony cél érdekében szerepet vállalnak az apácák.


Az apácák műsora sikert arat.


Amnézia nővér azon töpreng, ki is lehet valójában.

 

Jó szórakozást kívánunk!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: