2012-07-01 08:29:07• hírek • MTI

Apácaélet: némasági órái alatt netcseveg

Elizabeth nővér a következőt írta a búcsúról:
Elizabeth nővér a következőt írta a búcsúról: "A vasárnap az Úr napja, de vajon a profi focié is....? Isten győzött, Anglia kiesett!"

A világhálóval kerüli meg némasági fogadalmát egy apáca Nagy-Britanniában: a neten cseverészik, miközben csendben van.

A 41 éves Elizabeth Pio nem alattomban "társalog" a világhálós közösségi portálokon, hanem a Bethany Nővérei anglikán apácarend megbízásából, és mondandójába bele-beleszövi vallását. Az imák, szentek mellett ugyanakkor  aktuális események is szóba kerülnek csevegéseiben, így például a labdarúgó Európa-bajnokság. Amikor az angol válogatott kikapott a negyeddöntőben Olaszországtól - vasárnap volt -, Elizabeth nővér a következőt írta a búcsúról: "A vasárnap az Úr napja, de vajon a profi focié is....? Isten győzött, Anglia kiesett!"

Az apácarend szabályzata szerint naponta több órán át némán kell elmélkedniük a nővéreknek. Elizabeth nővér már hét éve a rend tagja, szegénységi, önmegtartóztatási és engedelmességi fogadalmat téve. Számítógéptelenség nem szerepelt a követelmények között, a némasági napszak kiötlői a maguk idején még nem számolhattak ezzel a kommunikációs lehetőséggel.

Elizabeth nővér netcsevegésével azt szeretné példázni, hogy - mint fogalmaz - "az apácák emberi lények, nem olyan jámbor teremtmények, akik állandóan spirituális dolgokon elmélkednek, és fontos tudatni a világgal, hogy az apácák és a szeretetesek képesek használni a jelenlegi technikákat, nem vagyunk annyira elmaradva a kortól" - idézte őt a BBC brit közszolgálati tartalomszolgáltató.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: