2015-04-29 11:56:25• hírek • Szatmár.ro

Anyáknapi pódiumműsor május 3-án

És ez lesz nékem a legszebb dalom... címmel tartanak előadást vasárnap az Art Cafféban.

Május első vasárnapja Anyák napja. Ebből az alkalomból állított össze pódiumműsort László Zita színművésznő és Hencz József zeneszerző, amelyet május 3-án 18 órai kezdettel a szatmárnémeti Art Cafféban fognak bemutatni.

És ez lesz nékem a legszebb dalom... az előadás címe. Mert minden ember a tőle telhető legszebbet adná az édesanyjának, az anyáknapi előadásban a költőkkel az előadók is a legszebbet ajánlják: a legszebb verseket, amelyek az édesanyáról szólnak. Ágh István, Áprily Lajos, Csorba Piroska, Deák Tamás, Dénes György, Dsida Jenő, Dylan Thomas, Hervay Gizella, Jevgenyij Jevtusenko, Kányádi Sándor, Kiss Jenő, Kosztolányi Dezső, Létay Lajos, Nagy László, Tompa László, Szabó Lőrinc, Weöres Sándor "dalaival" szólalnak meg a műsor szereplői, megidézve az anyaképet, a röppenő időben gyorsan illanó gyermekkort és megköszönik, akiért örök gyermekként örökké köszönettel lehetünk: az édesanyánkat.

"Az anyák velünk vannak. Mindig és mindenhol. Egy édesanyát nem lehet elveszíteni, ezt hangsúlyosan éreztem azalatt, amíg anya-témával foglalkoztam az előadásra készülvén. A versek tolmácsolásával is ezt éreztetem és aki eljön az Art Caffé-ba, maga is megértheti ezt az üzenetet, ami voltaképp nem is üzenet, hanem szimpla tény: az anya életében, holtában, fizikai valóságán innen vagy túl valóságosságát megtartja, nem szűnik meg anyának lenni. Egyáltalán: nem szűnik meg lenni. Ez az egyszerű felismerés kerül tolmácsolásra az összeállításban, ez a mindenkori anya-élmény, ami az édesanya örökkön létező jelenvalóságának élménye. A válogatás igen változatos, jelen van benne  minden "súlycsoport": a könnyed, csacska, kedves gyerekirodalom ugyanúgy, mint a mélyebb gondolatvilágú, költészeti bravúrokat nem nélkülöző költemények" - írják az előadásról az alkotók.

A rendezvényre a belépés díjtalan.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: