2013-07-10 16:07:49• hírek • Póti Orsolya

Anyák napi olvasmányok egy orvos tollából

Nemrég mutatták be dr. Ábrám Sárközi Lídia Anyák napi olvasmányok című könyvét. A tavaly elhunyt szerző közel 180 oldalas műve 40 dolgozatot tartalmaz egykori nagyasszonyok életéről.

A Németi templomban mutatták be Dr. Ábrám Sárközi Lídia könyvét, aki mint orvos, lelkészleány és papfeleség hittel szolgálta az egyházat, és emberek gyógyítására tette fel életét. A szerző életútját dr. Kiss Imola méltatta, aki elmondta: az orvos édesapja Sárközi Lajos 1920 és 1953 között hirdette Isten igéjét, férje pedig Ábrám Sámuel 1981 és 2005 között a Németi gyülekezet lelkésze volt.

Ábrám Sárközi Lídia orvosként, anyaként, feleségként helytállt, és mindemellett aktívan részt vállalt a gyülekezet életében is. Az anyák napi olvasmányok című kötetet Bara István mutatta be éppen abban a templomban, amelyért a szerző sokat fáradozott.

A 40 dolgozatot tartalmazó könyv által egykori nagyasszonyok kevésbé ismert életébe nyerhetünk betekintést: a Bibliában szereplő asszonyok mellett a történelem során naggyá lett nők életéről, tevékenységeiről is írt a szerző.

A kötet azok közé tartozik, amelyeket életünk során nem csak egyszer olvasunk el, hanem hozzányúlhatunk mindannyiszor, ahányszor dokumentálódni akarunk.

Dr. Ábrám Sárközi Lídiának ez a negyedik kötete, amelynek bemutatóján már nem lehet jelen.  A posztumusz kötetet 10 lejért lehet megvásárolni. Abrám Sámuel, a szerző özvegye a könyvbemutatón bejelentette: a befolyt összeget a Németi templomnak adományozza majd a család.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: