2015-01-06 16:00:59• hírek • Szatmár.ro

Antonio del Donno alkotásai a Megyei Múzeimban

Nagyvárad és Nagybánya után Szatmárnémetiben lesznek láthatók a neves olasz alkotó művei.

Kortárs olasz képzőművész, Antonio del Donno kiállításával veszi kezdetét a kiállítások sora a Szatmár Megyei Múzeumban. Az idei év első kiállítója igen neves alkotó, akinek tárlata nagy sikert aratott már a nagybányai és a nagyváradi közönség körében.

Del Donno odahaza Olaszországban elsősorban szobrászként ismert és elismert, akinek alkotásai számos itáliai város közterületein láthatók. Alkotásait Európa számos országában láthatta már a közönség, de Japánban és az Amerikai Egyesült Államokban is kiállították műveit egyéni vagy csoportos kiállításokon. Antonio del Donno első alkalommal 1962-ben tárta a nagyközönség elé művészetét.

Szatmárnémetiben ezzel szemben festményeit láthatjuk majd kiállítva. Ő ugyanis egy igazi reneszánsz-ember az olasz képzőművészetben, hiszen a már említett szobrászat és festészet mellett grafikákon és fotóművészeti alkotásokon keresztül is megpróbálta már kifejezni a benne rejlő érzéseket, gondolatokat.

A kiállítás megnyitójára január 8-án, 15 órai kezdettel kerül sor a Szatmár Megyei Múzeum Árpád (Vasile Lucaciu) utcai épületében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: