2013-12-13 16:05:09• hírek • Szatmár.ro

Antistressz hatóanyagok

Abban az esetben, ha mindennapi dolgaink nem az elképzeléseink szerint alakulnak, szervezetünk meglehetősen gyorsan reagál és negatív jelzéseket küld.

Ingerlékenyebbek és feszültebbek leszünk, a szívünk hevesebben ver, a fejfájás is egyre gyakoribbá válik, aminek hatására általános közérzetünk is egyre rosszabb lesz. A megannyi stresszűző gyógyszer helyett, megelőzésképpen fogyasszunk olyan élelmiszereket, amelyek védelmet nyújtanak a stresszfaktorokkal szemben. Egészségünk megőrzése szempontjából mindegyik zöldség és gyümölcs alkalmas arra, hogy szervezetünket valamilyen formában karbantartsa. Nézzük, melyek azok, amelyek a stresszel szemben bizonyítottan is a leghatékonyabbaknak bizonyultak.

Virágpor: az egyik legfontosabb fehérjeforrás, mintegy 20 aminosavat tartalmaz, magas vitamin- és ásványi anyag koncentrációval rendelkezik, általános regeneráló és immunrendszer-erősítő. Ugyanakkor magnéziumban, kalciumban, vasban, rézben, cinkben, szelénben, mangánban, krómban is gazdag hatóanyag. Jótékony hatást fejt ki az idegrendszerre, ezáltal a stresszel is könnyűszerrel felveszi a harcot.

Méz: kiváló cukorpótló, de vigyázat forró teába keverve, értékes hatóanyagainak jelentős részét elveszti. Mintegy 70-féle fiziológiai- és gyógyhatással rendelkezik. Szakértők azonban arra is felhívják a figyelmet, hogy naponta 50 grammnál többet ne fogyasszunk. A stressz és fáradság első tüneteinél együnk naponta egy kiskanálnyi mézet.

Brokkoli: sok vitamint tartalmaz. Elsősorban B-vitamin komplex összetevőinek köszönhetően pánikroham- és stresszhelyzet esetén ajánlott napi étkezésünkbe beiktatni.

Petrezselyem: kevesen tudják róla, hogy magasabb C-vitamintartalommal rendelkezik, mint a narancs, és több vas található benne, mint a spenótban. Amennyiben hetente két- három alkalommal olyan salátát fogyasztunk, amibe petrezselymet is belecsempészünk, biztosabb védelmet nyújtunk szervezetünknek a stresszel szemben.

A sor vég nélkül folyatható, ide sorolható még az alma, a mandula, a tej és az áfonya is. A változatos étrend összeállítása érdekében, variáljuk őket lehetőségeinkhez mérten. Ne feledd: az vagy, amit eszel!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: