2008-01-02 01:43:16• hírek • Szatmar.ro

Anthony Hopkins túl a 70-en

hopkinskDecember 31-én ünnepelte 70. születésnapját Sir Anthony Hopkins.
1937. december 31-én született Anthony Hopkins Oscar-díjas angol színész, vagyis éppen a 2007-es év utolsó napján ünnepelhette 70. születésnapját. Színészként a legrangosabb díjakat söpörte be, mai napig keresett, kedvelt, sikeres a pályáján.
 
hopkinsIdén  a Törés című filmben láthattuk, melyben alakítása a Bárányok hallgatnak pszichopata gyilkosát, Hannibal Lecterre emlékezteti a nézőket (a Bárányok hallgatnak-ban nyújtott alakítását Oscar díjjal is jutalmazták). 
Filmtörténeti rekord, hogy alig húszpercnyi jelenlétéért Legjobb férfi főszereplő kategóriában szoríthatta magához az aranyszobrocskát. Ezután már előtte hevertek az ígéretesebbnél ígéretesebb filmszerepek, és Anthony Hopkins a hollywoodi fősodorba érkezett. Továbbra is játszott angolszász témájú alkotásokban (ilyen például a Szellem a házban arisztokrata Mr. Wilcox-a, vagy a Napok romjai hűvös mintakomornyikja, amiért másodszor is Oscarra jelölték), ugyanakkor részt vállalt Francis Fordhopkins2 Coppola legújabb hollywoodi Drakula-adaptációjában is Gary Oldman, Keanu Reeves és Winona Ryder partnereként. Ő alakítja az erdélyi gróf (Oldman) tudós ellenfelét, dr. Van Helsinget. A színész valójában Amerikában bizonyította be páratlan tehetségét, hiszen a '90-es években még olyan mozik következtek, mint a Szenvedélyek viharában Brad Pitt-tel, a Túlélni Picassót, a Zorro álarca, A vadon foglyai vagy a Titus.


Fontosabb díjai:

1976 Emmy-díj – Legjobb férfi főszereplő (A Lindbergh-bébi ügye)
1981 Emmy-díj – Legjobb férfi főszereplő (A bunker)
1992 Oscar-díj – Legjobb férfi főszereplő (A bárányok hallgatnak)
1992 BAFTA-díj (A bárányok hallgatnak)
1994 Oscar-jelölés (Napok romjai)
1994 BAFTA-díj (Árnyékország)
1996 Oscar-jelölés (Nixon)
1998 Oscar-jelölés (Amistad)
2006 Golden Globe-díj – Cecil B. DeMille díj

 

 

 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: