2017-06-23 10:10:15• hírek • Agerpres.ro

Antal Árpád: Basescu lett az új Vadim Tudor

Antal Árpád, a sepsiszentgyörgyi RMDSZ elnöke azt nyilatkozta csütörtöki sajtóértekezletén, hogy nem gondolta volna, hogy Traian Băsescu volt államfőből lesz az új Vadim Tudor.

Antal Árpád 'hiperszélsőségesnek' nevezte Băsescu megnyilvánulásait, főleg azután, hogy a magyar közösség támogatta a volt államfőt 'életének kritikus pillanataiban'.

'Értem én, hogy a román társadalomnak mindenkor szüksége van egy Vadim Tudorra, de néhány évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy ez éppen Traian Băsescu lesz. (...) Szerintem nagyon fontos, hogy stratégiai partnereink lássák, hogy milyen emberek vezetik ezt az országot. Gond ez nekünk, magyaroknak is, akik kétszer segítettük, hogy államfő legyen és egyszer megakadályoztuk, hogy leváltsák. Ez egy jó lecke nekünk, politikusoknak, egyszerű állampolgároknak egyaránt, mert a hiperszélsőséges kijelentéseket tevő Băsescut elnézve, talán megértjük, hogy ilyen vezetőkkel miért oda jutott ez az ország, ahova jutott' - nyilatkozta Sepsiszentgyörgy polgármestere.

A politikai válságról szólva elmondta: üdvözli, hogy megszavazták a bizalmatlansági indítványt, ám az lett volna természetes, ha Sorin Grindeanu lemond tisztségéről azt követően, hogy megvonták tőle a politikai bizalmat.

Kifejtette: az RMDSZ helyesen járt el, mert Bukarestben csak bukaresti módszerekkel lehet érvényesülni, és tárgyalni kell azonnal, ahogy jó tárgyalóhelyzetbe kerülsz.

Hozzátette: az elmúlt napok eseményei bizonyították, hogy milyen gyorsan aktiválható a 'magyar kártya' és úgy vélte: Romániát csak a román-magyar kérdés megnyugtató rendezése után lehet majd stabil országnak nevezni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: