2009-11-07 12:51:46• hírek • Szatmár.ro

Annyian vagyunk, ahányan szavazunk

Az RMDSZ államelnökjelöltje László Attila Kolozs megyei RMDSZ-elnök, Kötő József és Máté András Levente parlamenti képviselők, Csoma Botond önkormányzati képviselő, valamint Lakatos András oktatási ügyvezető alelnök társaságában látogatott el Kőrösfőre, Bánffyhunyadra, Kaltoszentkirályra, Inaktelkére és Kisbácsba. Kelemen Hunor úgy fogalmazott: „Kolozsvár, Kolozs megye legalább annyira fontos számomra, mint Székelyföld, hiszen itt töltöttem diákéveimet, és itt váltam felnőtté."

Én valamennyi állampolgár elnöke szeretnék lenné, nem teszek különbséget a települések között nemzetiségi összetételük alapján - mondta Kelemen Hunor szombaton Bánffyhunyadon, ahol a Kolozs megyei város polgármestere fogadta. Az RMDSZ államelnökjelöltjével való találkozóján a város elöljárója elmondta, a település jelentős kormányzati támogatást kapott akkor, amikor a Szövetség a román kormány tagja volt, jelenleg azonban új fejlesztésekről szó sem lehet. Válaszában Kelemen Hunor rámutatott, választási programjában is hangsúlyozza, hogy a fejlődés valamennyi közösség alapvető joga.

Annyian vagyunk, ahányan szavazunk. Választásokkor a politikában nem az számít, hogy a magyarságnak hány iskolája, színháza, temploma van, hogy hány irodalmi vagy tudományos elismerést kaptak az élvonalbeli magyar értelmiségiek, hanem az, hogy hány szavazatot tud felmutatni - hangsúlyozta pénteken Kalotaszentkirályon Lakatos András, az RMDSZ oktatásért felelős ügyvezető alelnöke, aki elkísérte Kolozs megyei körútján az RMDSZ államelnökjelöltjét. Lakatos András úgy fogalmazott: Kelemen Hunorra leadott voksunkkal megmutathatjuk, hogy hányan vagyunk mi, magyarok Romániában.

A Szövetségnek több olyan politikusa van, aki össze tudja fogni a magyarságot, célja nem a közösségek „szétverése", hiszen - mára már megtapasztalhattuk - egy ilyen magatartás az országot, az egész hazai társadalmat a szakadék szélére sodorhatja - fogalmazott Kelemen Hunor pénteken Kisbácsban. Az RMDSZ államelnökjelöltje itt elmondta: „Be akarjuk bizonyítani, hogy lehet másképp vezetni az ország ügyeit, hogy vannak olyan politikusok, akik valóban az emberek problémáival foglalkoznak."


Kolozs megyében kampányolt pénteken Kelemen Hunor.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: