2017-07-21 10:30:22• hírek • Szatmar.ro

Anna-bál a Reménység központban

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti Reménység idősközpontja csütörtök délelőtt szervezte meg hagyományos Anna-bálját. A központ nagy hangsúlyt fektet a hagyományok őrzésére, ezúttal viszont az eredeti hagyomány csupán alapötletként szolgált egy új teremtésére.

“A tévében láttam egyszer egy Anna-bált, és arra gondoltam, mindenki vágyik arra, hogy királynő legyen, szépek a fiatal nők, de az idősek is. Ekkor született meg a gondolat, hogy szervezzünk mi is Anna-bált a Reménység központban, melyen az időskori szépséget díjazzuk, és így megadjuk a lehetőséget annak is, akinek fiatalabb korából ez kimaradt, hogy bálkirálynő lehessen.” – tájékoztatott Hauler Magdolna központvezető. A versenyre benevező hölgyek minden alkalommal izgatottan készülnek a nagy napra. Mindent megtesznek azért, hogy a legjobb formában legyenek, felöltik legmutatósabb ruháikat és legszebb mosolyukat.

A rendezvénynek ceremóniamestere is van. Fűzi László 15 éve látja el ezt a megtisztelő feladatot. Az Anna-bál rövid történetének bemutatása után díszes ceremóniabotjával jelt adva megnyitottnak nyilvánítja a bált. Idén 14 hölgy versengett az “Anna-bál szépe” címért. A legfiatalabb versenyző 58, a legidősebb 81 éves volt, de szépnek szép volt mind a 14. A hölgyek bécsi keringőre vonultak fel és kecsesen, tánclépésben haladtak végig az asztalok mellett. Az előző években zsűri jelölte ki a legszebbeket, idén a klubtagok szavazata alapján született meg az eredmény. Az Anna-bál szépe Puiu Rozália (Margó) lett, két udvarhölgye pedig Makra Julianna és Makai Mária. A királynőnek járó koronát a tavalyi bál szépe: Ținca Elisabeta adta át.

A Reménység klub tagjai az esemény végén úgy döntöttek, hogy a jövőre megszervezésre kerülő 20., jubileumi Anna-bálon az urak is versenyeznek majd. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: