2009-12-23 11:34:32• hírek • Szatmár.ro

Angyalok hangja kél

A Magyar Televízió idén karácsonykor is gazdag műsorkínálattal kedveskedik nézőinek. Az összeállítás a Vallási és Egyházi Műsorok Szerkesztőségének ajánlatát gyűjtötte csokorba.

A karácsonyt megelőző adventi időszakban a Magyar Televízió számos műsorral várja hívő és a hit kérdéseivel foglalkozó nézőit. December 20-án a Krisztus nyomába indulnak című összeállításban Blanckenstein Miklós, az esztergomi szeminárium rektora beszél a Magyar Katolikus Egyház papképzéséről, a teológus fiatalok és a közösségek kapcsolatáról (10.40 m1, 15.05 m2). Ugyancsak aranyvasárnap, a Katolikus válaszok sorozatban Székely János püspök értekezik olyan, a szélesebb közvéleményt is foglalkoztató kérdésekről, mint a Biblia hitelessége, az apokrif evangéliumok, vagy éppen a közelmúltban sok vitát kiváltó Da Vinci kód című könyv. (11.05 m1, 15.05 m2)

A vasárnapi Evangélikus magazin összeállítása is az ünnepkörhöz kapcsolódik. A karácsony misztériumát kereső, az adventi várakozásban élő hívek gondolatait fogalmazza meg interjúkkal, hiteles példák bemutatásával. (11.45 m1, 14.05 m2)

A karácsonyi éjféli szentmisét a Magyar Televízió a budapesti Irgalmasrendi kápolnából közvetíti. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Kozma Imre Irgalmasrendi szerzetes. „Hozzánk, tanácstalan, nyugtalan emberekhez - akiket a gazdasági válság miatt fekete karácsonnyal is riogatnak - egy hihetetlen üzenet érkezett" - idéz a híveknek megfogalmazott gondolataiból a rend vezetője. „Van számunkra Megváltó, aki meg akar gyógyítani, meg akar menteni bennünket. Bele kapaszkodhatunk, mint egy horgonyba, rábízhatjuk magunkat, s közben csillagként mutatja az utat."


A Fasori Református templom épülete
A Fasori Református templom épülete


A református karácsonyi ünnepi istentiszteletet december 25-én, délelőtt 11 órakor, a Fasori Református templomból egyenes adásban közvetíti az MTV mindkét csatornája. Végh Tamás lelkipásztor igehirdetését János evangéliumának szavaira építi: „Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hisz ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." A lelkipásztor bibliai magyarázatában kifejti: "Isten Jézus személyében a földre telepítette a mennyországot. Olyan forrást nyitott, amelyből élet, erő, áldás, segítség árad mindennapi életünkbe."

Karácsony napján XVI. Benedek pápa hagyományos karácsonyi üzenetét és Urbi et Orbi áldását közvetíti Rómából délben a Magyar Televízió.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: