2009-12-21 09:10:36• hírek • Parajdi Andrea

Szívből adtunk, mosolyt kaptunk

Gyerekzsivajtól volt hangos vasárnap este a Szakszervezetek Művelődési Háza, ahová hivatalos volt mind az a 439 gyerek, akik Szatmár megye különböző településein nevelőszüléknél élik mindennapjaikat, és akiket ezúttal a Szatmár.ro angyalai is szárnyaik alá fogadtak. Hosszas ajándékgyűjtés és ajándékcsomagolás után tiszta szívből mondhatjuk: ajándékot adni igazi öröm.

November végén hirdettük ki a Karácsonyi adománygyűjtő akciónkat. Tagadni kár lenne: voltak bennünk aggályok. A Mi lesz ha...? szavakkal kezdődő kérdések folytonosan ott lappangtak a gondolatainkban, azonban mindezek ellenére nem haboztunk és belevágtunk! És hát az oly régi közmondás mely szerint: Aki mer az nyer, a mi esetünkben is beigazolódott. Látva a mosolygós arcokat, az ajándékosztás alatti boldog pillanatokat mi nem szerénykedünk kijelenteni, hogy elértük a célunkat, így az adománygyűjtő akcióba fektetett energiánk nem volt hiába.

December 20-án, vasárnap 17 órától a Szakszervezetek Művelődési Házában átadtuk az árva gyerekeknek, azokat az ajándékokat, amelyeket legalább harminc vállalatnak, kilencven magánszemélynek és közel tíz intézménynek köszönhetően gyűjtöttünk össze. Az ajándékok kiosztása előtt a Szatmárnémeti Északi Színház román és magyar társulata zenés produkcióval szórakoztatta a kicsiket, majd pedig a gyerekek legnagyobb örömére a Télapó is megjelent.


A gyerekek örömmel vették át a Szatmár.ro által összeállított csomagokat
A gyerekek örömmel vették át a Szatmár.ro által összeállított csomagokat


No, nem ment minden mint a karikacsapás, hiszen ahogyan várható volt, több olyan család is akadt, akik a havazás és a buszjáratok vasárnaponkénti menetrendje miatt nem tudtak eljönni az ajándékok átadására, így amellett, hogy osztogattunk, válogattuk is azokat az ajándékokat, amelyeknek egyelőre nem került meg a gazdájuk. A hét folyamán a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság azonban gondoskodni fog arról, hogy az a néhány tíz ajándékcsomag is eljusson a címzettjéhez. Ugyancsak a héten kerül majd sor a szerkesztőségünkben megmaradt, fel nem használt ajándékok továbbítására, amelyet a Hans Lindner Alapítványnak és a Caritasnak adományozunk, illetve még azokat az élelmiszereket is elszállítjuk majd valamelyik szociális intézménybe, amelyeket nem tudtuk belecsempészni a kicsik ajándékcsomagjába.


Gyermekek serege lepte el a Szakszervezetek Művelődési Házát
Gyermekek serege lepte el a Szakszervezetek Művelődési Házát


Köszönjük mindenkinek, hogy közös összefogással szebbé tehettük több száz kisgyerek idei Karácsonyát! A jó szokásukat bízunk benne, hogy a továbbiakban is megőrzik, ugyanis a Szatmár.ro angyalkái nem szeretnének mély álomba merülni.


Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: