2010-02-03 14:42:31• hírek • Szatmár.ro

Angolt oktatnának az önkéntesek

A Békehadtest önkéntesei új együttműködési javaslattal álltak elő a romániai tanintézmények számára: két évig oktatnák az angol nyelvet az azt igénylő iskolákban.

A Békehadtest (Peace Corps) az Amerikai Egyesült Államok kormánya által 1961-ben létrehozott szerv, mely amerikai önkénteseket küld külföldre, elsősorban a fejlődő országokba. Célja a világbéke és a nemzetközi barátság elősegítése. A szakképzett önkéntesek szakmai és emberbaráti segítséget nyújtanak az erre rászoruló országoknak és embercsoportoknak, hogy segítsék a szakemberképzést, a nehézségek leküzdését a mezőgazdasági munkában, oktatásban, egészségügyben és a helyi közösségi munkákban.

„Az angol mint idegen nyelv oktatása" program keretén belül, a Békehadtest 65 önkéntese oktatja jelenleg a romániai általános és középiskolás diákokat, idén pedig újra jelentkezhetnek azok az iskolák, amelyek angol nyelvet oktató önkéntest fogadnának.

Az amerikai önkéntesek két éven keresztül tanítanának a tanintézményekben. Ebben az évben már azon vidéki, kisebb iskolák jelentkezését is várják, ahol esetleg nincsen elég angoltanár: az önkéntesek együtt dolgoznának a romániai angolt tanító pedagógusokkal, megkönnyítve a munkájukat.

Ez az együttműködés egyébként a szatmárnémeti iskolák munkaközösségei, diáksága számára nem újszerű, hiszen az elmúlt években többek között a Református Gimnáziumban is segítette a tanulók nyelvtanulását a Békehadtest önkéntese.


Ha ráharapnak a szatmári intézmények, itt is több önkéntes oktathat
Ha ráharapnának a szatmári intézmények, itt is több önkéntes oktathatná a diákokat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: