2009-03-12 01:56:27• hírek • Szatmar.ro

Ciao Italia, good luck, England!

Sorozatban második évben búcsúztatják az angol klubok az olasz együtteseket.

A tavaly az Arsenal a Milant, a Liverpool az Intert, a Manchester United pedig a Romát búcsúztatta a Bajnokok Ligájában és a történelem megismételte önmagát, kissé megváltozott szereposztásban: a Chelsea már kedden elintézte a Juventust. Szerdán a ManU. az Intert verte viszonylag könnyedén, míg az Arsenal a Roma szurkolóinak rontotta el az estéjét. A sors fura fintora, hogy a legtovább mindkét évben a fővárosi „farkasok" bírták: tavaly a negyeddöntőig, most a büntetőkig. A másik két találkozón a Barcelona lelépte a Lyont, míg a Porto idegenben lőtt góljainak köszönhetően az idén veretlen Atletico Madridot verte ki.

Az est slágermeccsét az Old Traffordban rendezték, ahol a címvédő Manchester United az Intert fogadta. És a „vörös ördögök" nem bizonyultak gentlemannek, mivel Vidics már a negyedik percben megszerezte a vezetést. Jó iramban folytatódott tovább a találkozó, amelyen a hazaiak nem akartak sokat kockáztatni, a vendégek pedig nem tudtak közel kerülni van der Sar kapujáig. A szünetig mindkét csapat előtt egy-egy nagy helyzet adódott, ám Ibrahimovic fejese a kapufán csattant, O'Shea pedig közelről Julio Cesarba lőtt. Az olaszok a svéd csatár és Stankovics révén próbálkoztak, az angoloknál pedig Rooney volt nagyon aktív. A második félidő hajszálra úgy kezdődött, mint az első: ismét negyedik percben egy beadás -Rooney-, egy fejes -Ronaldo- és hazai gól. Az Inter ezt követően három csatárral kísérelte meg a lehetetlent, a csereként beálló Adriano pedig egy akrobatikus mozdulattal ismét a kapufára küldte a labdát. Ez volt azonban az utolsó igazán nagy helyzete a vendégeknek, akik nem tudtak mit kezdeni a Manchester alázatos, pontos és okos játékával.

 

Az est másik olasz-angol párharcára Romában került sor, ahol a hazai „farkasok" Juan révé már a 9. percben ledolgozták egy gólos hátrányukat az Arsenallal szemben. Ezt követően egy jó iramú mérkőzésnek lehettek szemtanúi a nézők, mindkét csapat leginkább a támadással volt elfoglalva, volt dolga Doni és Almunia kapusoknak. A hazaiak valamivel veszélyesebbek voltak, ám csak nem sikerült összehozniuk az újabb találatot, így következhetett az eseménytelen hosszabbítás, majd a büntetők. Az angolok ismét nem kezdtek jól, Doni védte Eduardo lövését, majd Pizzarro és van Persie voltak eredményesek. Ekkor jött Vucsinics és valami hihetetlenül gyengén rúgta el a labdát, ami kis túlzással alig gurult el Almunia térdéig. Ezt követően öt tökéletes sorozat következett, majd a nyolcadik pár zárásaként Tonetto fölé bikázta a labdát.

A Barcelona idegenbeli 1-1-es döntetlenje után némi előnnyel kezdte a visszavágót a Lyon ellen, ám ennek ellenére nekiesett a francia sorozatbajnoknak. Szűk fél óráig nem tudta feltörni a francia reteszt, azt követően azonban húsz perc alatt négy gólt lőtt: Henry előbb Marquez, majd Xavi passzát követően volt eredményes, majd Messi fejezte be góllal szólóját, végül Eto'o mattolta Lloris kapust. Egy perccel később Makoun szépített, majd újabb négy minutummal később (plusz szünet) Juninho tovább csökkentett csapata hátrányát. Ezután a Barcelona az eredmény tartására helyezte a hangsúlyt és megelégedett azzal, hogy eldugja a labdát a Juninho kiállítása miatt megfogyatkozott franciák elől. A végén a csereként beálló Seydou Keita is feliratkozott a gólszerzők listájára, beállítva ezzel az 5-2-es végeredményt.

A Porto idegenben szerzett két góljának köszönhető előnye tudatában nem erőltette a támadást a rengeteg hibával és veszélytelenül támadó Atletico Madrid ellen. A találkozó nem hozott túlságosan magas színvonalú mérkőzést, amely csak az utolsó húsz percre élénkült meg. Ám ekkor sem a vendégek, hanem a hazaiak voltak veszélyesebbek, akik kétszer is eltalálták a kapufát: előbb Hulk szögletrúgásból, majd Lucho akcióból. Az utolsó percekre aztán a madridiak mintha rájöttek volna, hogy gólt kell rúgniuk, ha tovább akarnak jutni, ám támadásaik továbbra is kaotikusak maradtak. Az Atletico Madrid ezzel úgy búcsúzik a sorozattól, hogy egyetlen vereséget szenvedett....

Eredmények (összetett):

Manchester United-Inter 2-0 (2-0)
gólok: Vidics (4.), Ronaldo (49.)

Barcelona-Lyon 5-2 (6-3)
gólok: Henry (25., 27.), Messi (40.), Eto'o (43), Keita (95.), illetve Makoun (44.), Juninho (48.)

Porto-Atletico Madrid 0-0 (2-2, idegenben lőtt gólokkal)
(a hazaiaknál Cristian Sapunaru a 83. percig apályán volt)

Roma-Arsenal 1-0 (1-1, tizenegyesekkel 6-7)
gól: Juan (9.)

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: