2009-03-20 13:13:45• hírek • Szatmar.ro

Angol negyeddöntő a BL-ben

A Liverpool a Chelsea-vel találkozik a Bajnokok Ligája negyeddöntőiben.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székhelyén pénteken megtartották a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek és elődöntőinek sorsolását, melyen az is eldőlt, hogy melyik csapat kezd majd hazai pályán.

Minden kétséget kizáróan a Liverpool és a Chelsea párharca váltja majd ki a legnagyobb érdeklődést, elég ha csak arra gondolunk, hogy a legutolsó két döntő veszteséről van szó. Szinte már kuriózum, de a két együttes összecsapása már-már klasszikussá válik a BL.-ben, mivel az elmúlt négy sorozat mindegyikében megmérkőztek egymással. A sorozat kezdete 2005-be nyúlik vissza, akkor az elődöntőben egy vitatott góllal a Pool jutott tovább. Egy évvel később a csoportküzdelmek során nem esett gól, míg 2007-ben ismét a „vörösök" örülhettek büntetőrúgások után, miután mindkét csapat 1-0-ra nyerte hazai mérkőzését. Végezetül tavaly a Chelsea megtörte az átkot és 4-3-as összesítéssel bejutott a döntőbe.

 

Szintén komoly érdeklődésre van kilátás a Barcelona és a Bayern München párosával kapcsolatban is, nem utolsó sorban azért, mert mindketten diadalmaskodtak már a sorozatban az jelenlegi évtizedben: a bajorok 2001-ben, a katalánok 2006-ban. A Bajnokok Ligájában eddig egyszer találkoztak, még 1998-ban, amikor a Bayern mindkét csoportmeccset megnyerte.

A címvédő Manchester United hálát adhat Fortunának, a Porto személyében verhető ellenfelet kapott, ám szem előtt kell tartania, hogy 2004-ben szintén ők voltak a párosítás esélyesei. Öt évvel korábban azonban Jose Mourinho csapata 2-1 arányban nyerni tudott odahaza, míg a visszavágón elért 1-1-el bejutott az elődöntőbe.

A Villarreal és az Arsenal is találkozott egymással, a három évvel ezelőtti elődöntőben mindössze egy gól esett. És mivel azt az arsenalos Kolo Toure szerezte, így az angolok jutottak a párizsi döntőbe.

Negyeddöntők:
Villarreal-Arsenal
Manchester United-Porto
Liverpool-Chelsea
Barcelona-Bayern München

Elődöntők:
Manchester United-Porto/ Villarreal-Arsenal
Barcelona-Bayern München/Liverpool-Chelsea

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: