2015-06-25 10:20:23• hírek • Szatmar.ro

Angol nyelvtábort szervez a MADISZ Kányaházán

A Szatmárnémeti MADISZ Angol Tábort szervez július 6. - 12. között Kányaházán 8-15 év közötti gyerekek és fiatalok számára. A táborban lesz 4 főiskolás önkéntes, akit a Kolozsvári AIESEC nemzetközi ifjúsági csereprogramban fogadunk (http://aiesec-cluj.ro/despre-noi/).

A MADISZ Angol Táborban az angol nyelvet közkedvelt, korosztálynak megfelelő társasjátékokkal tanítják. A tanügyi rendszer sajnos nincs tekintettel arra, hogy a gyermek természetes életformája a játék, mint ahogy arra sem, hogy a gyermeket érzelmileg is nevelni kell. A társasjáték kitűnő alkalmazkodási eszköz, gondolkodást, megismerési folyamatot, önkifejező-készséget és az alkotóképességet fejleszt. A játék oldja a szorongást, a félelmet. A játékban a gyermek megszemélyesíti, megeleveníti világát, vágyait, szándékait és levezeti indulatait. A  játék során a gyermek gyakorolja, tökéletesíti különféle képességeit. A játék társasági viselkedési normákat tanít.

Sajnos egyre kevesebb család játszik. A társasjáték közösségi - erősíti az összetartozás érzését-, élményt és gyakorlati tapasztalatot ad. Arra tanít, hogy a gyermek megértse - nem a győzelem a fontos, hanem a közös játék élménye. A táborban szerencse- és tudásalapú játékokat használnak az oktatók. A szerencsealapú társasjáték megtanítja a gyereket az újrakezdés gyakorlatára. A gyereknek szüksége van a kudarc élményre is, minél kisebb korban tapasztalja meg, annál könnyebben fel tudja dolgozni. A társasjátékkal  gyakorolhatja a türelmet és megtanulhatja uralni  az érzelmeit. A tudásalapú játék önbizalom fejlesztő, a gyerek átéli,  milyen az, amikor tud, ért valamit. A játék alkalmazkodási eszköz.

Vannak szakemberek, akik azt vallják, hogy egészségesen fejlődő gyermekeknek egészen kisiskolás korig nincs szükségük semmilyen fejlesztésre, tanításra, mert a szülővel való közös játék mindenre megtanítja. Az angol nyelven folyó társasjátékozás azaz angol órák száma naponta 4, délelőtt 2,5 és délután 1,5 óra. Napközben másfajta játékok is lesznek pl: szabályjátékok, sportjátékok továbbá kirándulás és kézműves foglalkozás teszi érdekessé a tábort.

A helyek száma korlátozott. A Kányaházi táborhely 40 fő táboroztatására alkalmas.  Igénybe vehető kedvezmények: 2 gyermek esetén 10% kedvezmény a második gyermek után fizetendő díjból; 2 táborban résztvevő gyermek esetén 10% kedvezmény a második tábor díjából; szervezett csoportok (10 fő) esetén 1 fő (általában a kísérő, a 11-ik) tábori díját elengedjük. A kedvezmények nem összevonhatók! Egy gyermek egyféle kedvezményt vehet igénybe. Egészségügyi igazolásra van szüksége a tábori résztvevőnek. Ez a táborba indulás előtt 24 órával igényelhető a családi orvostól.

Jelentkezni a www.madisz.datec.ro oldalon található jelentkezési lapon lehet. További információ: a 0261-710 810 üzenetrögzítős telefonszámon (név és pontos telefonszám felmondásakor visszahívjuk Önöket) vagy a madisz90@gmail.com e-mail címen vagy személyesen a Szatmárnémeti MADISZ irodában (M. Viteazu utca 10. szám), naponta 18 és 21 óra között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: