2011-11-06 18:05:26• hírek • Szatmar.ro

Angol módra vadásztak, róka nélkül

Lovak nyerítése, kutyák csaholás, vadászok beszéde verte fel a november eleji reggel csendjét Kakszentmárton határában a hétvégén. Nem, nem Rákóczi Ferenc seregei vagy Rózsa Sándor haramiái tértek vissza, hanem hagyományőrző vadászok lovagoltak ki a természetbe.

Nem kevesebb, mint harminc vadász vett részt az eseményen, melynek célja, hogy az angol hagyományok szerinti vadászattal felhívják a figyelmet a természet, az állatok szeretetére. Az uniós forrásokból finanszírozott eseményre nem csak az országból, de annak határain kívülről is érkeztek. Ott volt Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere és Radu Giurca prefektus is.

Mivel Angliában tilos rókára vadászni, ezt tiszteletben tartva a kopók sem vadakat, hanem mesterséges nyomokat követtek. Ettől eltekintve azonban mindenben követték a hagyományokat a résztvevők: az öltözettől kezdve addig a fontos részletig, hogy vadászmester irányította a szimbolikus vadászatot.

Dumitrán Zsolt feladata volt tehát, hogy a két órás, összesen négy kilométer hosszú úton, amíg a kutyák a mesterséges nyomokat követték, irányítsa, utasítsa, szükség esetén kisegítse a lovasokat. A túra után a csapat visszatért a kiindulási pontra, ahol a kutyák is megkapták a maguk jutalmát, amely egy vágóhídról származott.

Az eseményt kis kulturális műsor is színesítette, a kilátogató gyerekek pedig közelebbi barátságba kerülhettek a gyönyörű állatokkal, a nap pedig egy bállal ért véget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: