2012-04-01 17:56:45• hírek • Szatmár.ro

Húsvétvárót tartott a MADISZ a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban

A szokásosnál is nagyobb gyerekzsivaj töltötte meg a Kölcsey termeit: az ünnepvárón az utóbbi évekhez képest több család vett részt, sőt, Ilyés Gyula polgármester, Kereskényi Gábor alpolgármester és Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke is belekóstolt az ünnepi dekorációk, húsvéti díszes tojások készítésébe.

Hétszázhúsz tojás, 30 önkéntes, 15 támogató, 9 féle foglalkozás - így foglalhatjuk össze röviden és tömören a tizenkettedik alkalommal szervezett MADISZ Húsvétvárót. Persze nem szabad megfeledkeznünk a rengeteg gyermekről sem, akik nélkül nem lennének ilyen vidám rendezvények, és azokról a szülőkről sem, akik fontosnak érzik, hogy gyermekeiket megismertessék a hagyományokkal.

A gyermekeknek ezeken a  rendezvényeken a kézügyességük, fantáziájuk is fejlődik, a szülőkkel közös alkotásnál jobb család - csapat - építést pedig el sem lehet képzelni.

A Kölcseybe ellátogatók a négy zsúfolásig megtelt teremben készíthettek tojásfát, húsvéti ablakdíszeket, bojtcsibét, festhettek vízfestékkel és megismerkedhettek a hagyományos, hagymahéjas tojásfestéssel vagy az írókázással. A gyerekek megtanulhatták a kosárfonás csínját-bínját is, speciális, Indiából származó peddignádból készítettek kosarakat, ami bármelyik húsvéti asztal dísze lehet. Nagy népszerűségnek örvendett a pohárnyuszi illetve a pohárcsibe készítése is - a poharat  földdel töltötték meg, amibe fűmagokat vetettek - gondos locsolással pedig az asztali díszeken kibújik a fű is jövő hét végéig.

A rendezvényen résztvevő politikusok is belekóstoltak az ünnepi készülődésbe: Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke beállt a kosárfonók közé, Ilyés Gyulát a tojásfestés fortélyaiba avatták be a MADISZ önkéntesei. Emellett az elöljárók meséltek a gyermekeknek arról, milyen volt a húsvét, amikor ők gyermekek voltak.

Kézműves foglalkozás a húsvétvárón

Ilyés Gyula a tojásfestésben próbálta ki magát

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: