2014-06-03 12:48:50• hírek • Szatmár.ro

Angela Merkellel találkozott a szatmári Caritas igazgatója

A Szatmári Egyházmegye Caritas Szervezetének igazgatója, Löchli Terézia Tündér a német kancellárral, Angela Merkellel találkozhatott a Németországban, Regensburgban május 25 és 29 között megrendezett Német Katolikus Napok (Katholikentag) keretén belül.

A Szervezet igazgatója egy bemutatkozó levéllel és a Caritas 2013-as évi beszámolójának könyvecskéjével kedveskedett a Szatmárnémeti és a Szatmári Egyházmegyei Caritas iránt érdeklődő német kancellárnak. A fontos találkozó során Angela Merkel érdeklődéssel hallgatta Löchli Terézia Tündér beszámolóját a szatmári Caritasról, annak tevékenységéről, a nehézségekről és az ennek ellenére elért szép eredményekről.

Löchli Terézia Tündér, a Caritas egy másik munkatársával, Kardos Melindával közösen a németországi Renovabis jótékonysági alapítvány meghívására érkezett Regensburgba, a 99. alkalommal megszervezett rendezvénysorozatra, ahol a roma integráció témájában négy előadást is tartottak.

A rendezvénysorozaton több mint 30 000, a világ különböző régióiból érkező érdeklődő vett részt. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet két szatmári képviselője első nap a regensburgi egyetemen, több mint ötven fős hallgatóság előtt, majd a főtéren szervezett pódiumelőadáson, ezt követően egy, a német kancellár által megtisztelt előadáson és végül egy szabadtéri szentmisén is bővebben beszélhettek a szatmári Caritas munkájáról és a romániai romák integrációs problémáiról.

A rendezvény során a szatmári Caritas vezetőjének Angela Merkel mellett lehetősége nyílt a Caritas International igazgatójával, dr. Peter Neherrel is személyesen váltani néhány szót.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: