2013-04-03 16:14:15• hírek • Póti Orsolya

Videoprojektort nyertek a refis diákok

A „Tudj többet, legyél jobb" rendhagyó oktatási hét második napján számos programra került sor a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban is. Többek között a kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem adjunktusai tartottak érdekes előadásokat, majd átadták a diákok nyereményét, egy digitális vetítőt.

Egy projektorral lett gazdagabb a Szatmárnémeti Református Gimnázium, ugyanis diákjai ügyesen teljesítettek a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem egyik kvízversenyén. Az egyetem különféle karainak diákjai korábban bemutatót tartottak a gimnáziumban, elmagyarázták mit tanulnak, milyen tevékenységekben vesznek részt, azaz, hogy milyen az egyetemi diákélet.

A bemutatón részt vettek a Református Gimnázium tizenkettedik osztályosai, valamint bekapcsolódott néhány XI-es diák is. Az egyetemisták végül egy kvízversenybe hívták meg a refiseket, akiknek nem volt más dolguk, mint válaszolni néhány kérdésre.

Azok a diákok, akik figyelemmel követték a Sapientia hallgatóinak előadását, jól teljesítettek a versenyen: a kérdések ugyanis  a bemutatókhoz kapcsolódtak. A Refiseket a Facebookon értesítették arról, hogy nyereményben részesültek, a nyeremény átadására pedig április 3-án, szerda délután került sor. Ugyanis a kolozsvári Sapientia két egyetemi adjunktusa aznap tartott tudományos előadást a rendhagyó oktatási hét keretében.

Az előadások végén Dr. Poszet Szilárd és Szacsvai Kinga átadták az oklevelet és a videoprojektort a versenyben résztvevő diákoknak, illetve Csapó-Ilyés Attila földrajztanárnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: