2017-07-05 15:31:48• hírek • Szatmar.ro

Vajda Andrei: Cél a túraautó-világbajnokság

Egyre előrébb lép az autósport szamárlétráján egy fiatal szatmári tehetség, aki zsenge kora ellenére már többszörös román bajnoknak és világbajnoki dobogósnak mondhatja magát. Minden fiatal tehetségnek szüksége van a támogatásra – hatványozottan igaz ez az autósportban. Vajda Andrei útját pedig az Autonet Import egyengeti.

A kis Andrei alig volt hároméves, amikor életében először gokartba ült. Hétévesen már versenyzett, az azóta eltelt tíz év alatt pedig több mint hetven trófeát nyert! Ezek közül a négy román bajnoki címre, a WSK Master Series sorozatban 2012-ben megszerzett világbajnoki 3. helyezésre, valamint a Román Gokart Szövetségtől 2014-ben megkapott az Év pilótája díjra a legbüszkébb.

A most 17 éves Andrei a versenyzés mellett az iskolai tanulmányait sem hanyagolta el, jelenleg XI. osztályos egy szatmárnémeti gimnáziumban. A következő esztendő azonban fordulópont lesz életében, több tekintetben is!


A fiatal versenyző – képletesen fogalmazva – kiszáll ugyanis a gokartból és az épített autók között folytatja pályafutását. Andreinek határozott elképzelései vannak azzal kapcsolatban is, mit szerene elérni pályafutása során. Némi meglepetésre ez nem a Forma 1, hanem a túraautó-világbajnokság (WTCC) vagy Európa-bajnokság (ETCC).

„Az Autonet igazán büszke, hogy lehetősége nyílik Andreihez fogható tehetséget támogatni és biztosíthatjuk őt, továbbra is erős partnerei leszünk. Gyenes Manihoz, a legjobb romániai Dakar-versenyzőhöz hasonlóan Andrei is tökéletesen példázza azt a magas színvonalat, amit az Autonet is nap mint nap teljesít” - biztosította további támogatásáról Vajda Andreit Közép-Kelet Európa legjelentősebb gépkocsi-háttéripari vállalata. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: