2012-10-03 07:43:13• hírek • Kocsis Zoltán

Van Persie, van gól, van ManU-siker Kolozsváron

A Braga elleni idegenbeli győzelem után nem tudott újabb bravúrt elérni a Kolozsvári CFR a Bajnokok Ligája csoportkörében: hiába vezetett a Manchester United ellen, a sztárcsapat végül begyűjtötte a három pontot. Az est meglepetését ezúttal is a fehérorosz BATE Boriszov szolgáltatta, amely 3-1-re legyőzte a Bayern Münchent (!) és ezzel megszerezte története első hazai győzelmét.

Tökéletesen indult az este a CFR számára, miután a meccs első helyzetéből Pantelisz Kapetanosz megszerezte a vezetést. A görög válogatott csatár a 14. percben Moudou Sougou jobboldali beadása után lőtt közelről a kapuba. A bekapott gól azonban megráncigálta az szunnyadó oroszlán önbecsülését: Wayne Rooney és Anderson távolról, Robin van Persie közelről veszélyeztetett. Érett az angol gól, ami aztán a 29. percben meg is született. Egy szabadrúgást követően van Persie furcsa ívben fejelt a hálóba.

A szünet előtt még Rooney és van Persie próbálkozott, a pihenő után aztán ismét angol vette célba a hazai kaput. Gólt azonban ismét van Persie lőtt Rooney pazar passza után és kihasználva Felguieras kapus újabb téves pozícióját.

A gól után a vendégek már nem erőltették a dolgot, míg a kolozsváriak is kishitűeknek tűntek. Ennek ellenére könnyen kiegyenlíthettek volna, ám Rafael Bastos csukafejesét David de Gea kapus hatalmas bravúrral védte a 90. percben!

A következő fordulóban a CFR annak a Galatasaraynak az otthonában lép majd pályára, amely két forduló után meglepetésre pont és rúgott gól nélkül áll. Miután a törökök 1-0-ra kikaptak Manchesterben, odahaza is vereséget szenvedtek a Braga ellen. A portugálok előbb Ruben Micael közeli lövésével szereztek vezetést az első félidő közepén, majd a ráadás pillanataiban Alan biztosította be győzelmüket. Ez az eredmény alaposan felértékeli a CFR bragai győzelmét is...

Az este szenzációját ezúttal is a BATE Boriszov okozta. Miután az első fordulóban 3-1-re nyerni tudott a Lille otthonában, most a Bayern Münchent győzte le hasonló eredménnyel. Pavlov a 23. percben szerezte meg a vezetést, Rodionov a 78. percben duplázott. Ribery a 91. percben visszahozta a bajor reményeket, ám Bressan a 95. percben szertefoszlatta azokat. Más lehetett volna az eredmény, ha Kroos a meccs elején üres kapu előtt nem a kapufát találja el - ráadásul a hajrában Ribery is eltalálta a kapufát.

Az F csoport másik meccsén a Valencia a vártnál is simábban verte a pocsék formában lévő Lille-t, Jonas második gólja pedig egész parádésra sikerült.

Az E csoportban két olyan csapat, a Juventus és a Sahtar Donyeck lépett pályára, amely hazája bajnokságában jó ideje nem szenvedett vereséget. Veretlenségüket ezúttal is megőrizték, mivel Teixeira góljára Bonucci gyorsan válaszolni tudott. Ezzel együtt inkább az olaszok örülhetnek az egy pontnak - nem csak azért, mert az ukránoknak több helyzetük volt, hanem azért is, mert Willian az utolsó percekben a kapufát találta el.
A másik meccsen a BL-újonc dán Nordsjælland fél óráig tartotta magát a címvédő Chelsea ellen. Ekkor egy védelmi megingást követően Mata talált a kapuba. Az újabb angol gólra a 79. percig kellett várni, amikor David Luiz szabadrúgásból lőtt hatalmas kapufás gólt. Ettől összetörtek a dánok, Mata és Ramires pedig kiütésessé tették a londoniak győzelmét.

Az ibériai rangadón Lisszabonban a Barcelona Messi két gólpasszát követően Sanchez és Fabregas góljaival simán verte a Benficát. Jóval izgalmasabb volt viszont a másik meccs, ahol a Celtic Hooper találatával a 12. percben megszerezte a vezetést a Szpartak Moszkva otthonában. Az oroszok a nigériai Emenike duplájával fordítottak, ám a végén súlyosan megfizettek Insaurralde kiállítása miatt. A 71. percben a kapusról kipattanó labdát Kombarov sodorta saját kapujába, a 90. percben Szamarasz fejelt mértani pontossággal a hazai kapu bal alsó sarkába. Ez volt a skót zöld-fehérek első idegenbeli győzelme a BL csoportkörében.

Bajnokok Ligája, második forduló:
H csoport:

Kolozsvári CFR - Manchester United 1-2
gólok: Kapetanosz (14.) illetve van Persie (29., 49.)

Galatasaray - Braga 0-2
gólok: Ruben Micael (27.), Alan (90.)
A csoport állása: 1. ManU 6p., 2. CFR 3p., 3. Braga 3p., 4. Galatasaray 0p.

E csoport:
Juventus - Sahtar Donyeck 1-1
gólok: Bonucci (25.) illetve Teixeira (23.)
a vendégeknél Razvab Rat végig a pályán volt

Nordsjælland - Chelsea 0-4
gólok: Mata (33., 82.), Luiz (79.), Ramires (90.)
A csoport állása: 1.Chelsea 4pont, 2. Sahtar 4p., 3. Juventus 2p., 4. Nordsjælland 0p

F csoport:
Valencia
- Lille 2-0
gólok: Jonas (38., 75.)

BATE Boriszov - Bayern München 3-1
gólok: Pavlov (23.), Rodionov (78.), Bressan (95.) illetve Ribery (91.)
A csoport állása: 1. BATE 6p., 2. Valencia 3p., 3. Bayern 3p., 4. Lille 0p.

G csoport:
Szpartak Moszkva - Celtic Glasgow 2-3
gólok: Emenike (41., 48.) illetve Hooper (12.), Kombarov (71., öngól), Szamarasz (90.)

Benfica - Barcelona 0-2
gólok: Sanchez (6.), Fabregas (56.)
A csoport állása: 1. Barcelona 6p., 2. Celtic 4p., 3. Benfica 1p., 4. Szpartak 0p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: