2017-04-25 15:10:15• hírek • Kocsis Zoltán

Andone mégis marad – el is utazott Aradra

Karda Attila és Bogdan Andone
Karda Attila és Bogdan Andone

Bogdan Andone vezetőedző lemondott és távozik az Olimpia kispadjáról – hozta hétfőn szinte valamennyi szatmári sajtótermék. Karda Attila klubelnök ekkor még semmi érdemlegeset nem kívánt ezzel kapcsolatban nyilatkozni, kedden viszont már terjedelmes nyílt levélben igyekezett tisztázni a klub körül kialakult helyzetet.

Rögtön kezdésként leszögezte: Andone marad! A klubelnök és a vezetőedző hétfő délután ült le megbeszélni a kialakult helyzetet, a tárgyalás végén pedig a 42 éves szakember úgy döntött: marad. Igaz, hivatalosan soha nem is adta be lemondását, szögezi le Karda.

A klubelnök levelében elismeri: feszültség uralkodik a klub berkein belül. Egyrészt a vezetőség elégedetlen néhány játékos hozzáállásával és utóbbi meccseken nyújtott teljesítményével, másrészt a játékosok is nehezen fogadják el, hogy folyamatosan csúsznak a fizetések. Mindez pedig Andonén csattan, hisz ő helyezkedik el a játékosok és a vezetőség között.

Levelében Karda kötelezettséget vállalt, hogy mihamarabb ki tudják fizetni az elmaradt béreket. A játékosok december óta három havi fizetést és kilenc meccsprémiumot vihettek haza és legkésőbb jövő szombatig további juttatásokat kapnak meg, tett ígéretet. Ugyanakkor figyelmeztetett is: midnenki annyi pénzt kap, amennyit a csapatért tett tavasszal. „A mindent akarni anélkül, hogy bármit is tegyek hozzáállás számomra elfogadhatatlan. Ennél a klubnál az odaadás kell legyen a vezérelv”, jelentette ki.

Karda leszögezte, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Szatmár Megyei Tanács is minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy mihamarabb rendeződjenek a klub anyagi problémái.

„Ami a klub körül az utóbbi időben történt, az nem kényelmes és nem könnyű, de teljesen normális szakasz bármely csapat életében”, fogalmaz Karda.

Levele zárásaként Karda leszögezte: az, hogy Iulian Anca-Tripet és Mihai Onicast kizárták a keretből, szakmai döntés volt és semmi köze a klub körül kialakult feszültségekhez.

Az Olimpia kedden Aradon lép pályára a bajnokság 31. fordulójában. A 17.00 órakor kezdődő találkozót élőben közvetíti a Digi és a Dolce is. A szatmáriak kispadján természetesen ott lesz Andone is, a nagyenyedi mester kedden elutazott a csapat után. A keretbe visszatér Raul Krausz is, aki felépült sérüléséből.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: